Al Congrés dels Diputats hi ha un tema més vetat que altres: les ombres de corrupció de la monarquia. Aquest dijous, la víctima ha estat la diputada de la CUP, Mireia Vehí, que ha vist com el vicepresident primer, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (PSOE), li retirava unes paraules del diari de sessions sense el seu consentiment. Ni tan sols li ha deixat argumentar per què no volia que fossin retirades.

Tot ha començat quan Vehí s’ha fet ressó de la campanya #NoQuieroPremioDeLadrones, impulsada per alguns sanitaris contra el Premi Princesa d’Astúries que els ha adjudicat la monarquia. En el marc del debat sobre la taxa Google, la diputada cupaire ha aprofitat per recordar que “si els senyors Borbons passen pel jutjat, tindrem més recursos públics per a la sanitat, l’educació i el que es vulgui”.

 

En acabar la seva intervenció, Gómez de Celis, que presidia el ple, li ha “pregat” que en base a l’article 103 del reglament del Congrés “retiri les paraules que ha vinculat la Casa Reial amb aquestes piulades”. Davant la negativa de Vehí, el diputat socialista ha insistit que “quedaran retirades del diari de sessions”, sense donar-li el torn de paraula per a justificar-se.

En les posteriors intervencions, representants de diverses formacions, com ERC, Més País o Unidas Podemos, s'han solidaritzat contra la censura practicada a Mireia Vehí. "Està vulnerant la llibertat d'expressió dels diputats i diputades", ha denunciat el republicà Joan Margall, que ha estat tallat per Gómez de Celis. "Pot retirar-ho del diari de sessions del Congrés, però més difícil serà del diari de sessions de la Fiscalia suïssa", li ha etzibat Íñigo Errejón. 

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram