"Aquest acord no ens donarà ni un Govern més fort ni  més estable: ens donarà un govern més de dretes i un govern divisiu". Descontent al PSC després de l'acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya. Eva Granados,  viceprimera secretària dels socialistes catalans, ha lamentat que el pacte entre les dues formacions obligarà el país a repetir "una fórmula fracassada" i ha acusat als republicans a cedir sempre als desitjos dels postconvergents, en contra del sentit majoritari del vot a les darreres eleccions, on els catalans van votar "l'esquerra".

Així mateix, ha lamentat que ERC, malgrat tenir més vots, segueixi donant  "suport a CiU i els seus successors". "Esquerra Republicana s'ha empassat el seu penúltimatum i surt afeblida. I aquest afebliment afecta també la figura de Pere Aragonès i del que serà el futur president de la Generalitat", ha assegurat en roda de premsa. 

 

Un Govern més "de dretes"

"Per la distribució de conselleries, veiem que Junts ha passat per l'adreçador ERC. Veiem un Govern més de dretes, on guanya la dreta i on conselleries importants, com salut o afers socials, passaran a mans de la dreta catalana". Malgrat que destaca que encara es desconeix el pla de Govern, Granados ha afirmat que cal esperar que segueixi les premisses que els dos partits "van subscriure el 2012", i que "des d'aleshores" a Catalunya no s'ha fet res.

"Persones afins als dos partits han dit que arran de la manca de confiança i de projecte comú esperaven poc d'aquest Govern. Els socialistes estem d'acord", ha dit Granados. També ha recordat que aquest pacte s'ha tancat en "temps de descompte", després de mesos  de "desconfiança i guerra oberta".

PSC es reafima com alternativa

"Estem davant d'un Govern del passat que no pot gestionar el Govern del nostre país", ha dit Granados. Per la socialista, l'agònic acord s'entén per la necessitat de fer sobreviure "500 càrrecs" polítics i afebleix les institucions catalanes en definir espais de decisió en un espai de coordinació exterior. Fa referència al fet que ERC i JxCat han fiat l'estratègia del procés independentista a un nou "òrgan de decisió col·legiada" que estarà format pels tres partits independentistes, Òmnium, l'ANC i estarà "coordinat" amb el Consell per la República.

En aquest sentit, ha tornat a situar el PSC com a alternativa, assenyalant les enquestes d'aquest cap de setmana, preveien un creixement en escons i percentatge de vots dels d'Illa, en cas de repetir-se les eleccions. "Hi ha una alternativa a Catalunya, una alternativa del que necessita la ciutadania, que és canvi i emoció, perquè Catalunya va votar les esquerres el 14-F".

 

 

 

 

Imatge principal, Eva Granados / PSC