ERC i Junts explicaran aquest migdia l'estructura del nou Govern que han pactat per facilitar la investidura del republicà Pere Aragonès, però ja es comencen a conèixer alguns dels departaments del nou gabinet, que inclourà fusions de conselleries com Territori i Polítiques Digitals i departaments de nova creació com Igualtat i Feminismes, que incorporarà també l'Oficina de Drets Civils.

L'acord, que inicialment s'havia de basar a invertir el repartiment de conselleries que es va fer en el darrer pacte de legislatura, ha introduït alguns canvis, amb responsabilitats que es mantenen en mans del mateix partit i amb els nous departaments.

 

Salut i Ensenyament

La vicepresidència queda en mans de Junts, que també manté el departament d'Economia. Hi haurà un equip de coordinació per a la gestió dels fons europeus Next Generation. ERC passa a assumir la conselleria de Presidència, que tindrà les competències de Relacions Institucionals, Administració Pública i Administració Local.

Fonts del dos partits han confirmat que Ensenyament es mantindrà en mans d'ERC, mentre que Salut passarà a mans de Junts. El partit de Carles Puigdemont ja va anunciar durant la campanya electoral que hi posaria al capdavant l'actual secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Polítiques Digitals i Territori

Segons fonts dels negociadors, el partit de Puigdemont assumirà Exteriors i Transparència. Així mateix mantindria les responsabilitats en Política Territorial i Polítiques Digitals, però unificades dins d'una sola conselleria, que inclourà també mobilitat i habitatge. El departament d'Universitats i Recerca també serà per Junts.

Bo conselleries generalitat

Sí que hi haurà intercanvi entre els dos partits dels departaments de Justícia i Interior, ERC assumirà Interior, mentre que Junts es queda Justícia. Així mateix, els republicans mantindran el departament d'Agricultura, incorporant-hi Transició Energètica, i encapçalaran la conselleria d'Igualtat i Feminismes, de nova creació, que assumiria també l'Oficina de Drets Civils.

Esquerra es queda Treball en una conselleria a la qual incorpora Empresa. Cultura passarà a mans dels republicans.

 

A la imatge principal, una de les darreres imatges del Consell Executiu / Ruben Moreno