La situació de Laura Borràs com a presidenta suspesa del Parlament després de la sentència condemnatòria del TSJC continua sent un dels principals temes de debat a Catalunya. Mentre ella rebutja dimitir, la resta de partits li han anat demanant reiteradament que faci un pas al costat i posi el prestigi de la institució que presideix per davant d'ella. Aquest dilluns, tant el PSC com els comuns s'han expressat en la mateixa línia que ho han anat fent en les últimes setmanes, també després que la JEC donés el passat dijous 10 dies al Parlament per constatar si retira o no l'escó de Borràs. En aquest sentit, mentre els de Jéssica Albiach han reclamat que sigui substituïda per evitar que aquest òrgan administratiu actuï, els de Salvador Illa asseguren que no és feina del seu partit dir a la JEC que ha de fer. "El nostre posicionament no ha canviat, Borràs hauria de fer un pas al costat", ha reiterat Èlia Tortoledo, mentre ha deixat clar que els socialistes respectaran les decisions que prengui la Mesa del Parlament,, on els socialistes tenen dos membres, respecte a la seva presidenta suspesa.

Per la seva part, Joan Mena, portaveu dels comuns, ha demanat que es passi pàgina del cas Borràs i substituir-la per evitar que la Junta Electoral Central actuï, ja que aquest s'hauria de limitar a ser un òrgan administratiu que no prengués determinacions polítiques, com seria la retirada de l'escó de Borràs. Actualment, el reglament de la cambra només preveu retirar l'escó als diputats en casos en què la sentència és ferma. Per tot això, Mena ha insistit que cal activar "una majoria parlamentària" i normalitzar la situació a la presidència del Parlament. El seu partit s'ha posicionat a favor de la proposta del PSC de canviar el reglament de la cambra catalana perquè la majoria parlamentària que va donar confiança a un càrrec de la Mesa, també la seva presidenta, també li pugui retirar. 

Els comuns acusen el PSC de voler trinxar el territori amb la B-40

Tant els socialistes com els comuns s'han referit també a la reunió que se celebra aquesta tarda a Madrid entre representants del Govern de la Generalitat i el ministeri de Transports per desencallar les negociacions i arribar a un acord per la B-40, tal com es va pactar durant les negociacions pels pressupostos entre el PSC i l'Executiu de Pere Aragonès. En aquest cas, però, les seves posicions són oposades. Per un costat, Tortoledo ha desitjat que la trobada generi fruits i s'ha mostrat confiada en aquest sentit, ja que Pere Aragonès no ha donat cap motiu per desconfiar de la seva paraula. Cal tenir en compte però, que el termini fixat per l'entesa era el 31 de març, però la portaveu ha reconegut que es tracta de temes complexos, fet que pot endarrerir els terminis. 

En canvi, Mena ha assegurat que els comuns continuaran treballant perquè Quart Cinturó no s'arribi a construir mai, ja que està allunyat de les necessitats reals de mobilitat de la població. El diputat al Congrés ha assegurat que el que necessita Catalunya actualment és  una aposta pel tren i "perllongar els ferrocarrils des de Sabadell fins a Castellar del Vallès". En la mateixa línia, Mena, candidat a l'alcladia de Sabadell, ha acusat el PSC de pretendre "trinxar el territori" i ha convidat al líder de l'oposició, Salvador Illa, a acompanyar-lo la part ecològica" del Vallès que es pot perdre amb l'acord de la B-40.