La sentència no atura Laura Borràs. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va condemnar fa unes setmanes la presidenta suspesa del Parlament a 4 anys i mig de presó i 13 anys d'inhabilitació per fraccionar contractes quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. I aquest dijous la Junta Electoral Central va donar 10 dies al Parlament per informar si prendria mesures per retirar el seu escó. Però malgrat l'ofensiva, la presidenta de Junts s'ha plantat i ha assegurat que continuarà treballant per assolir la independència de Catalunya. "Jo no ho deixo estar, nosaltres no ho deixem estar. Seria el més còmode, però això no serveix per avançar, per resoldre els nostres problemes, per transformar els pobles i les ciutats, ni per avançar cap a la independència", ha llançat. "Encara que sigui complicat i que l'Estat faci servir totes les eines i estratègies per dissuadir-nos i fer-nos abaixar el cap".

Durant la seva intervenció a la Jornada Municipalista de Junts de les Terres de l'Ebre, a Amposta, Borràs ha volgut reivindicar-se enfront l'ofensiva judicial. "Voldrien que estiguéssim planyent-nos, però estem al peu del canó", ha afirmat, recordant que quan va saber-se la sentència del TJSC ella era en un acte de partit a Reus, i que dijous era a una sessió a La Llotja de Barcelona. "Ells ens volen inhabilitar, però nosaltres hi som per habilitar totes les persones de Junts que fem política", ha llançat.

I és que, per al partit, els comicis del pròxim 28 de maig són transcendentals. Després de la sortida de Junts del Govern, la formació confia no perdre pistonada als municipis per tal de poder portar el "progrés" a tots els pobles i ciutats del país, i també per avançar cap a la república catalana. De fet, Borràs ha advertit que Junts és un partit independentista que "cada cop ho és més en solitari". "Per això és important que Junts sigui fort al mapa postelectoral".

Atacs a ERC per ser el Govern "de l'anar fent"

La presidenta de Junts ha aprofitat l'ocasió per disparar contra ERC i el Govern de Pere Aragonès. Així, ha lamentat la situació actual a Catalunya, la legislatura del 52% amb el compromís del president de culminar la independència ha anat "mutant i transformant-se" fins a tenir l'actual executiu "en minoria absoluta" i "dissimulant la seva incapacitat de gestionar el país i de fer avançar la independència". "Abans ERC deia que era una pèrdua de temps esperar que Espanya acceptés un referèndum, i ara ens intenta distreure amb l'acord de claredat", ha criticat, recordant que els republicans també han "incomplit" els acords amb Junts i la CUP que van permetre investir Aragonès. Borràs no s'ha estalviat un joc de paraules amb la situació preocupant en què es troba Catalunya per la falta d'aigua, assegurant que l'executiu "pateix sequera d'escons al Parlament, sequera de propostes de país i sequera de voluntat de confrontació amb l'Estat". "I ho dissimula com pot. És el Govern de l'anar fent i del deixar-ho estar", ha sentenciat.