El PSC preveu que la campanya per a les eleccions generals del 23-J, que comença aquest dijous i s'allarga fins al 21 de juliol, serà intensa. Els socialistes tenen programats més de 30 actes per tota Catalunya, per triar "entre una Espanya que avança o una que retrocedeix". La campanya començarà en un acte a l'auditori AXA de Barcelona, amb la cap de llista i presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el número 2 i 3 de la candidatura, els ministres Miquel Iceta i Raquel Sánchez. La portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha assegurat que Catalunya "serà decisiva" el 23-J, i ha recordat que Espanya "s'hi juga molt" en aquestes eleccions.

El PSC afirma que només es podrà escollir entre "una Espanya que apuja el salari mínim o on s'estanca; una Espanya que fa una reforma laboral pionera o on els treballadors tenen menys drets i oportunitats; que avança en drets i llibertats per tothom o feta a mida només pels qui més tenen". "Aquestes eleccions van de president Pedro Sánchez o d'Alberto Núñez Feijóo", ha conclòs. Està previst que el primer secretari del PSC, Salvador Illa, també tingui una presència molt activa. El PSC presentarà el seu lema de campanya el mateix dijous. 

Negociacions per a la Diputació de Barcelona

Sobre la Diputació de Barcelona, Tortolero ha assegurat aquest dilluns que els socialistes i els comuns "tenen un acord per avançar", i que el seu partit continua negociant amb altres grups per governar en la corporació supramunicipal. "Estem parlant amb tothom excepte amb Vox", ha dit en roda de premsa. Ha afirmat que en aquestes converses també hi ha ERC, tot i que els republicans han descartat un acord a la Diputació. Tanmateix, no ha concretat si es podria repetir la suma de vots de PSC, PP i comuns, que va permetre investir Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona, "és una negociació i serem discrets fins al final". 

El PSC ha negat que les negociacions amb ERC hagin millorat des que el PSC va anunciar que proposaria per a la presidència de la Diputació a l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, en lloc de la fins ara presidenta i alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, que el PSC l'ha proposat com a senadora.  En aquest sentit, ha subratllat que Marín ha fet una "excel·lent labor" a la Diputació. 

Acord per a la B-40

El PSC ha celebrat que l'acord per la B-40 "per fi" tiri endavant. La Generalitat i el govern espanyol han arribat finalment a un acord sobre el perllongament de la carretera B-40 entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès i el pacte inclou també la transferència de 914 milions d'euros per a infraestructures. Malgrat tot, els socialistes desconeixen si els tràmits corresponents arribaran abans o després de les eleccions del 23-J. En tot cas, la portaveu del PSC ha assegurat que el partit està "molt satisfet" perquè l'acord "s'ha complert": "Arriba tard, però per fi ha arribat".