Una de les grans incògnites que encara s'han d'esclarir després de les eleccions municipals és qui presidirà la Diputació de Barcelona, i un dels noms que estava sobre la taula ha quedat descartat: Núria Marín, que ha presidit aquesta institució en els últims quatre anys, no serà diputada provincial i per tant, no podrà revalidar el càrrec. Ara, en el cas que el PSC aconsegueixi presidir la Diputació, el nom que pren més força per liderar-la és el de Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi del Llobregat per majoria absoluta. En els últims mesos, Moret ha estat vicepresidenta de Marín a la Diputació, substituint Jaume Collboni, després que aquest renunciés a l'acta de regidor per centrar-se en la cursa electoral a Barcelona. Cal tenir en compte que per ser diputat provincial és indispensable ser regidor o alcalde en algun dels seus municipis. 

Segons ha informat el PSC en un comunicat, el primer secretari del partit, Salvador Illa, proposarà que l'alcaldessa de l'Hospitalet, que el passat 28 de maig va perdre la majoria absoluta, però que continuarà governant a la segona ciutat de Catalunya, sigui senadora autonòmica. El Parlament haurà de ratificar aquesta decisió. Marín ocuparia l'escó de Lorena González al Senat, que acaba de guanyar l'alcaldia de Balaguer i ja ha estat donada de baixa de la cambra alta. 

Núria Marín, a favor de repetir el pacte amb Junts

Qui havia estat presidenta de la Diputació aquests darrers quatre anys era una de les grans defensores del pacte amb Junts en aquesta institució i es mostrava a favor de repetir-lo davant els bons resultats. Aquesta també era la fórmula escollida pel PSC, sense tancar-se a altres possibilitats, però els juntaires van decidir apostar per un pacte alternatiu amb altres forces polítiques representades a la Diputació: ERC i Tot per Terrassa, que té una diputada provincial. Pel que fa a la resta de diputacions, les de Lleida i Tarragona les presidirà ERC en coalició amb el PSC, i a Girona sí que s'ha pogut revalidar el pacte independentista, amb Junts al capdavant. 

L'Hospitalet, prioritat de Marín

Després que el PSC hagi publicat aquest comunicat per anunciar la seva proposta de designar Marín com a senadora autonòmica, el líder dels socialistes catalans ha publicat un missatge a les xarxes per agrair a l'alcaldessa de l'Hospitalet i lloar la seva feina: "Acumula una gran experiència en gestió municipal i una llarga trajectòria de servei públic", ha apuntat Illa, convençut que "defensarà, com ha fet sempre, el progrés i la justícia social, i treballarà per defensar els interessos de tots els catalans i les catalanes". Marín li ha agraït aquestes paraules de suport en un altre missatge, però deixant ben clar que la seva prioritat continuarà sent l'Hospitalet, ciutat en què governa des de l'abril del 2008.