La reacció a les exigències presentades ahir per part del PSC al Govern de Pere Aragonès per pactar els pressupostos de la Generalitat no s'han fet esperar. Una de les primeres a denunciar el seu contingut ha estat Eulàlia Reguant, que sempre ha criticat que ERC hagi optat, segons ella, pels socialistes i els comuns com a socis preferents a l'hora d'arribar a acords com els pressupostos, en lloc de la CUP, encara que els republicans sempre ho neguin. Concretament, la portaveu del partit al Parlament ha criticat aquesta proposta, en la que destaquen projectes com el Hard Rock o l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona, que ha titllat de "passos enrere" en una piulada.  

"Ahir, el PSC va fer pública la seva proposta pels pressupostos: negacionisme climàtic, agenda de la Patronal, i assumpció del discurs de la dreta i l'extrema dreta en la política exterior catalana. Propostes que són passos enrere. Les desigualtats ja un altre dia", ha censurat a través de les xarxes Eulàlia Reguant, una posició que no és nova ja que els diputats de la CUP s'han mostrat sempre contraris a l'ampliació de l'aeroport, que ja es va plantejar durant el 2020 i finalment es va descartar; i al projecte del Hard Rock a Tarragona. A més, el PSC també insisteix en el seu document al Govern en la importància de la carretera B-40, més coneguda com el Quart Cinturó. 

Què reclama el PSC?

Aquest dimecres, després de dies de negociacions, el partit de Salvador Illa va fer arribar al president Aragonès el que consideren "elements clau" que caldrà incloure en el projecte per a l'aprovació dels pressupostos, que actualment només compta amb el suport dels comuns mentre es continua negociant també amb Junts.  "Són propostes de sentit comú i no puc imaginar-me que el Govern de la Generalitat no les accepti si és cert que vol pressupost per a l'any vinent", assegurava la portaveu socialista, Alícia Romero, que ha assenyalat Aragonès com el responsable de tirar endavant el projecte. Romero ha rebutjat parlar d'ultimàtums, però es tracta d'un posicionament contundent que deixa en una situació complicada el govern Aragonès. Fins ara, aquestes propostes "irrenunciables" del PSC no s'havien plantejat en les negociacions. 

Els "pressupostos" del Hard Rock" 

A banda de l'ampliació de l'aeroport, el Hard Rock sempre ha estat una de les grans línies vermelles de la CUP, però també dels comuns, tot i que el partit de Jéssica Albiach ha estat el primer a pactar les comptes amb Pere Aragonès. Per això, després de fer-se pública l'entesa, la mateixa Reguant va qüestionar si els diputats d'En Comú Podem serien capaços d'aprovar "els pressupostos del Hard Rock" si el Govern arriba a un acord amb PSC o Junts, ja que tots dos partits el reclamen. A més, també va criticar que en el seu acord, no hi ha "mesures transformadores" o iniciatives per controlar els preus i la planificació econòmica. Per tot plegat, va declarar que la posició del seu partit segueix sent més propera a una esmena a la totalitat, tot i que si que es mostren a favor d'algunes mesures concretes pactades entre comuns i ERC.