El diputat de la CUP i secretari tercer de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, s'ha mostrat totalment en contra de la proposta d'ampliació de l'aeroport de Prat. Juvillà, que és biòleg, s'ha mostrat "molt preocupat" per l'impacte ambiental que això suposaria. En aquest sentit, ha assegurat que la seva formació confia que Pere Aragonès acabi fent "la revolució verda que tant promet" i que van pactar.

Es tracta d'una proposta d'Aena que ara el Govern analitzarà a través d'una Comissió de Treball, on hi seran els dos ajuntaments implicats -el de Barcelona i el del Prat, tots dos reticents a l'ampliació-, el govern de l'Estat, Aena i les administracions locals vinculades als altres dos aeroports catalans -Reus i Girona-.

"Suposaria generar més emissions i afectaria una zona protegida per la UE. Quin model de país volem? El del turisme o el de la varietat econòmica?", ha qüestionat.

 

Sense confiança en el govern espanyol

Juvillà s'ha mostrat totalment escèptic amb l'estratègia que emprendrà ERC d'ara endavant per aconseguir la independència i ha rebutjat tant la taula de diàleg com els indults. Segons el cupaire "el govern espanyol no està per la feina, però si ERC ho vol intentar, que ho faci".

"Si no funciona, d'aquí a dos anys haurem de fer un embat democràtic, un referèndum. La taula de diàleg queda petita perquè no es pot parlar ni d'autodeterminació ni d'amnistia. La CUP no hi serà perquè no ho és", ha advertit, tal com indica el pacte d'investidura de la CUP i ERC.

De la mateixa manera, el cupaire ha rebutjat els indults perquè, al seu entendre, no serien la solució al conflicte polític i serien condicionals i tampoc acabarien amb "la repressió a centenars de persones", que no en tindrien.

 

Inquietuds

D'altra banda, pel que fa a la formació del nou Govern, Juvillà ha admès que no se senten a gust amb el nomenament d'alguns nous consellers. "M'inquieta Jaume Giró. Hem de fer un gir a l'esquerra en fiscalitat i economia i no sabem si serà així. Però tenim l'acord amb ERC que diuen que compliran", ha destacat.

Imatge principal: El diputat cupaire al Parlament Pau Juvillà / Sergi Alcàzar