Xavier Pellicer, diputat de la CUP al Parlament, ha criticat aquest diumenge les propostes que el PSC ha plantejat a les negociacions per als pressupostos del Govern de 2023. Per Pellicer, són "una taca a la línia de flotació del que han de ser uns pressupostos per estar al costat de la gent", en incloure "macroprojectes" com el Hard Rock, l'ampliació del Prat i la B-40. A més a més, segons informa l'ACN, el diputat de la formació s'ha dirigit a ERC i s'ha preguntat si s'empassarà "aquests gripaus", tot assegurant que, des del seu punt de vista, ja s'han menjat les propostes del govern espanyol "amb la reforma del codi penal i tot allò que ve del govern de l'Estat, en contra de la gent i dels drets del país".

Així ho ha afirmat Xavier Pellicer en un acte a Mollerussa (Pla d'Urgell), on ha considerat que el model de polítiques que ha posat sobre la taula el PSC per negociar els comptes és "el de sempre". El diputat de la CUP ha detallat que es basa en "macroprojectes a costa de destruir el territori i de precaritzar el treball" i s'ha preguntat si els republicans continuaran "fent cas al seu soci prioritari d'aquesta legislatura", en referència al PSC.

La CUP carrega contra Junts

El diputat de la CUP ha aprofitat per apuntar que Junts ha de "donar explicacions a la societat catalana" després d'haver votat en contra de posar en marxa un mecanisme independent de control dels Mossos d'Esquadra a la comissió del model policial del passat divendres. Segons Pellicer, oposar-se a aprovar aquest mecanisme mostra que la formació de Jordi Turull i Laura Borràs s'ha posat "al costat de la impunitat i no del dret de manifestació", una acció que ha qualificat "d'absolutament incomprensible i contradictòria".  

Les eleccions de 2023

Xavier Pellicer ha parlat sobre aquest posicionament de la CUP durant un acte de campanya del partit a la capital del Pla d'Urgell. En aquesta jornada, també ha participat la diputada Nogay Ndiaye, juntament amb militants i membres del Secretariat Nacional de l'organització. La intenció d'aquesta trobada ha estat concretar com la formació anticapitalista encararà les eleccions municipals del 2023. En aquest sentit, Ndiaye ha afirmat que l'acte ha de servir per "donar suport" a les candidatures i "donar esperança" en un context complicat i de desconfiança de la societat cap a la política. La CUP es troba actualment treballant per elaborar la seva primera llista municipal a Mollerussa, així com a la comarca, en cas que prosperi la proposta. 

La CUP presentarà esmenes als pressupostos de 2023

La diputada de la CUP al Parlament, Dolors Sabater, ja va mostrar el seu rebuig als pressupostos del Govern de Pere Aragonès i va anunciar que el seu grup parlamentari presentarà una esmena a la totalitat dels comptes, així com altres esmenes que detallin mesures per mostrar "com haurien de ser els pressupostos des del nostre punt de vista". La presidenta del grup parlamentari de la CUP va criticar que la proposta d'ERC "no reverteix les retallades en sanitat quan hi ha un col·lapse i tenim anuncis de vagues" i que respon "al mateix model de sempre i sense resoldre les necessitats més bàsiques".