El projecte Hard Rock no serà "ni un escull ni una línia vermella per als pressupostos". Així ho ha assegurat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, en què ha garantit que es faran "tots els plans urbanístics i informes favorables" així com les "modificacions necessàries" per tirar endavant el projecte. Plaja ha insistit que el Govern és optimista sobre les possibilitat d'aprovar els pressupostos amb PSC, Junts i comuns. De fet, fonts de l'executiu compten que el projecte es pugui aprovar al Consell Executiu abans d'acabar l'any. 

En aquesta negociació el projecte de Hard Rock s'ha convertit en un punt central. Tant el PSC com Junts han deixat clar que és un dels punts clau de la negociació. A més, la Cambra de Comerç de Tarragona va presentar dilluns un manifest en suport al projecte, signat per una quarentena de cambres, administracions públiques i agents econòmics del territori. El text exigeix al Govern que "acceleri els tràmits administratius per a l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic". 

No es demorarà

"El projecte Hard Rock continua endavant, es farà amb exigència i solvència", ha assegurat Plaja, tot i que també ha volgut afegir que aquesta és una qüestió extrapressupostària. "No es demorarà més que el que sigui necessari, però s'ha de fer bé. Hi ha perfils tècnics i ha d'haver informes, i s'ha de ser absolutament rigorós", ha assegurat la portaveu, que ha insistit que es mantenen els contactes entre la Generalitat i els responsables del projecte.

Pel que fa la negociació dels pressupostos, ha reiterat que es tracta d'una responsabilitat compartida dels partits, que es faran totes les reunions que calgui, que "es treballarà dia i nit" per accelerar les converses. No ha concretat, però, cap agenda.

L'objectiu del Govern és aprovar els pressupostos abans que acabi l'any per portar-los al Parlament. Plaja ha insistit que l'objectiu és tancar el projecte amb els tres grups amb qui està negociant, PSC, Junts i comuns, i que l'executiu està optimista.