L'agressió d'aquest dissabte a una dona que retirava llaços grocs ha donat als mitjans de Madrid per omplir lloc a les seves portades de diumenge. El fet que l'agressió, finalment, no tingués res a veure amb motius polítics no ha tirat enrere els principals diaris d'escollir-la com una de les notícies més importants del dia.

El que més juga el tema és El Mundo. El mitjà dedica la meitat de la portada a fer pressió perquè el govern espanyol assumeixi la defensa total del jutge Pablo Llarena a Bèlgica i l'altra meitat a la polèmica dels llaços grocs.

Pel que es veu a la informació, el diari està al corrent del rerefons racista que va tenir l'incident ja que el titular escollit és la frase de l'agressor a la dona russa: "Estrangera de merda, vés-te'n al teu país". Tot i això, la resta de la informació vincula directament els fets a un conflicte per llaços grocs. A més, segons la seva versió, la dona no els arrencava, sinó que els recollia de terra per llençar-los a les escombraries.

 

Aquesta notícia dona peu al mitjà per incloure dues informacions més al voltant del mateix tema. Per una banda, publiquen el reportatge "Una nit amb la 'brigada de neteja'", on acompanyen un grup espanyolista a arrencar llaços grocs i estelades amb passamuntanyes. Per l'altra, s'inclou una entrevista al fundador de Ciutadans, Arcadi Espada, denunciat ahir per embrutar mobiliari urbà quan feia pintades vermelles sobre llaços grocs.

El País també s'apunta a la mateixa versió, assegurant que "la tensió pels llaços grocs creix a Catalunya". "La col·locació de llaços grocs a l'espai públic està causant una creixent tensió entre partidaris i detractors de la independència", expliquen, i argumenten que el nombre d'"enfrontaments" s'ha "disparat" en els últims mesos. L'exemple escollit? L'agressió a la dona que treia llaços a la Ciutadella. En aquest cas, no fan cap més referència al context de l'agressió ni al relat dels Mossos que la van presenciar i neguen el mòbil polític.

La Razón publica la notícia sota l'epígraf "Augmenta la tensió" i hi inclou una imatge borrosa de l'agredida i la seva parella. En el seu cas, igual que El Mundo, també inclouen el crit racista previ a l'agressió però sense desvincular-ho dels suposats motius polítics independentistes. "Agredida una dona per treure llaços grocs al crit d''estrangera de merda'", resumeixen.