El periodista i fundador de Ciutadans, Arcadi Espada, i set persones més han estat retingudes i denunciades per embrutar amb esprai mobiliari urbà de l'Ametlla de Mar. La Policia Local els ha enxampat in fraganti aquesta matinada quan es trobaven a la rotonda de l'entrada de la població.

L'alcalde de la localitat, Jordi Gaseni, ha confirmat els fets i ha lamentat que "la delinqüència organitzada torni a embrutar la rotonda". "Aquesta és la seva manera de fer", ha sentenciat.

El grup, organitzat en quatre vehicles, ha pintat una gran bandera espanyola al peu del monument del mig de la glorieta. Dos cotxes han fugit instants abans que arribessin els cossos de seguretat. Segons ha detallat el batlle, els membres s'han mostrat "burlescs" amb els agents policials i els han gravat mentre es duien a terme les identificacions.

Rotonda Ametlla de Mar - ACN

Imatge: ACN

La policia ja ha denunciat administrativament el grup i des del consistori asseguren que estudiaran quines mesures emprendre i si se sumen a la denúncia administrativa per evitar que aquests fets tornin a succeir.

Arcadi Espada va impulsar l'any 2006 la plataforma Ciutadans de Catalunya, embrió del partit, juntament amb altres personatges com Albert Boadella o Félix de Azúa. De fet, en un article publicat aquesta setmana al rotatiu El Mundo titulat A desenllaçar! , Espada es defineix a ell mateix com un "depredador de llaços” i anima a "higienitzar la via pública". 

Aquesta no és la primera vegada que l'Ametlla de Mar és objecte d'aquest tipus d'accions espanyolistes. El passat mes de juny, la plataforma ultra Resistencia Alta Tabarnia va protagonitzar diversos incidents. En aquelles ocasions, però, no se'n va poder identificar cap membre.