El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 5 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

5 bons restaurants de muntanya al Pirineu

La cuina de muntanya, quan ve el fred, és la millor opció. Un bon tall de carn o unes amanides de l'hort venen de gust durant tot l'any, però ara que s'acosta l'hivern, què millor que gaudir de bons plats de cullera i els millors guisats del país. Per gaudir d'aquests plats deliciosos, pots visitar algun d'aquests 5 restaurants.

1. La Taverna dels Noguers - El Pont de Bar

L’Alt Urgell és la segona comarca més gran de Catalunya, tot i això, és una de les menys poblades. Un dels seus atractius principals és la gastronomia de muntanya, on preval el producte autòcton. Destaquen els bolets, sobretot el cep, la murga, les carreroles, els camagrocs, els moixernons i, com no podria ser d'una altra manera, els rovellons en la varietat pinetell, però també la col d’hivern, les xicoies, la truita de riu, el porc senglar, la llebre, la perdiu i el cabirol, entre altres. Doncs bé, a Ardaix, municipi del Pont de Bar, amb tan sols set habitants, situat entre Andorra i la Cerdanya, trobem La Taverna dels Noguers, on cuinen molts d’aquests productes quan és temporada.

📍 N-260, KM 210, El Pont de Bar

🍽 Ressenya del restaurant La Taverna dels Noguers
 

Ca l'Enric / Foto: Víctor Antich
Equip de Ca l'Enric / Foto: Víctor Antich

2. Lo Paller del Coc - Surp

Surp és un petit poble de la desconeguda Vall d'Àssua al bell mig del Pallars Sobirà on viuen 33 persones i que, pràcticament, no figurava ni als mapes fins que van aterrar el Mariano i la Sílvia. En efecte, ja fa uns quinze anys en Mariano Gonzalvo i la Sílvia Valls, cansats de la pressió i l'estrès de la capital, decideixen canviar de vida, deixant enrere la ciutat per instal·lar-se als Pirineus escollint l'escenari natural de Surp guiats pel seu instint, per construir el seu somni, un establiment modest, però atrevit, on oferir alta cuina creada amb productes de proximitat, però sense renunciar a la innovació i l'originalitat tot mantenint l'essència, amb aquest esperit obren Lo Paller del Coc.

📍 Carrer Castell, s/n, Surp

🍽 Ressenya del restaurant Lo Paller del Coc

 

3. El Portalet - Bossòst

Menjar al Portalet és gairebé com degustar els paisatges de Bossòst. El xef Josep Gregorio trasllada als seus plats tot allò que l’ha dut a ser un dels grans noms de la cuina aranesa: producte de proximitat, sabor tradicional i elaboracions innovadores. Un tarannà genuí i assossegat que trasllada de la cuina a la sala de la mà d’Adela Gregorio i de Txell Valls

📍 Carrer Sant Jaume, 31, Bossòst

🍽 Ressenya del restaurant El Portalet
 

4. Ca l'Enric - Camprodon

El Joan dona la benvinguda als comensals, també la seva inseparable Nina, una gossa labrador retriever. Al restaurant es pot visitar el celler, l’espai on antigament recollien l’aigua de la pluja; s'hi veuen ampolles antigues penjades del sostre. Una foto dels pares del Joan presideix l'espai, cosa que diu molt de la família Juncà. Ca l'Enric és un tros de memòria i de cuina viva que elabora plats deliciosos tenint en compte el producte i el territori.

📍 Carr. de Camprodon, N-260, Km. 91, Girona

🍽 Ressenya del restaurant Ca l'Enric

5. Cal Buchaca

Solsona no té port marítim ni vistes al mar, ni falta que fa. Però es pot trobar un bon arròs mariner a ciutats que estan molt allunyades de la platja? Per quin motiu no trobem un bon arròs de muntanya a la Barceloneta, Palamós o Cambrils? És un misteri. El que queda clar és que a Cal Buchaca s'hi mengen uns arrossos de primera.

📍 Carr. de Camprodon, N-260, Km. 91, Girona

🍽 Ressenya del restaurant Cal Buchaca
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!