L'agrupació de Ciutadans de Ciutat Vella (Barcelona) ha denunciat una agressió a la parella d'un militant d'aquesta formació unionista que hauria tingut lloc aquest dissabte al migdia al passeig Pujades, davant de les portes del parc de la Ciutadella.

La dona, segons el mateix partit polític, estava retirant llaços grocs en companyia dels seus fills i ha rebut un cop que li hauria "trencat el septe nasal".

No hi ha mòbil polític

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, agents d'aquest cos han identificat tant el presumpte agressor com la família suposadament agredida, encara que no ha detingut ningú, i les dues parts han expressat la seva intenció de presentar denúncia. 

Posteriorment, el cos policial ha assegurat que l'agressió no té mòbil polític ni té a veure amb l’independentisme o els moviments en defensa dels presos polítics. Segons detallen, l’home hauria renyat, de molt males maneres, els fills de la víctima perquè jugaven a arrencar llaços i llençar-los per terra i els va recriminar que “embrutessin la ciutat”.

Quan la mare va defensar els fills, l’agressor li va cridar que marxés al seu país -és russa nacionalitzada espanyola- i li va donar un fort cop de puny a la cara. Tot plegat sense cap al·lusió política respecte els llaços grocs, els presos polítics o l'independentisme.

La condemna de Cs, SCC i PP

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Inés Arrimadas, i els dirigents del PP Xavier García Albiol i Alberto Fernández Díaz han condemnat l'agressió tractant-la com un incident amb motius polítics.

"La nostra solidaritat i preocupació per la persona agredida a Barcelona. El Govern és responsable del clima de tensió social a Catalunya, exigim una rectificació en la seva política o la dimissió. Fem una crida a la convivència i a la pau social", ha escrit en el seu twitter José Rosiñol.

De la seva banda, Inés Arrimadas ha escrit: "li han trencat el nas a una dona davant dels seus fills per treure llaços grocs a Barcelona" i ha emplaçat el president del Govern, Pedro Sánchez, a entendre que "aquí no hi ha 'normalitat'". "Defensi a milions de catalans que estem sent atacats pel separatisme i deixi de blanquejar els que trenquen la convivència a Catalunya", li ha dit a Sánchez.

El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, també ha escrit sobre el succés en el seu compte de twitter: "Fa pocs dies ho vaig advertir. Si el govern de Sánchez Castejón no actua a Catalunya acabarem malament". "Ja ha ocorregut, acabo de parlar amb el marit d'una dona a qui li acaben de trencar el septe nasal, d'un cop de puny, per retirar un llaç groc a Barcelona", ha escrit Albiol.

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, també ha expressat la seva "rotunda condemna de l'agressió a una dona per retirar llaços grocs a Barcelona" i ha reclamat a l'alcaldessa Ada Colau que "l'Ajuntament sigui acusació particular i iniciï accions legals contra l'agressor". "On està la regidoria de Drets Civils de Jaume Asens o només defensa a okupes i antisistema?", ha conclòs Fernández Díaz.