L’agressió de la que ha estat víctima una dona aquest dissabte davant del Parc de la Ciutadella de Barcelona no té mòbil polític ni té a veure amb l’independentisme o els moviments en defensa dels presos polítics.

Segons avança La Vanguardia citant fonts dels Mossos d’Esquadra, l’agressió es va produir després de la forta discussió entre un veí de Ciutat Vella que passejava la seva mare en cadira de rodes i la dona -parella d’un militant de Ciutadans-. Segons els agents que van intervenir en els fets l’home hauria renyat, de molt males maneres, els fills de la víctima perquè jugaven a arrencar llaços i llençar-los per terra. Als tres menors els va recriminar que “embrutessin la ciutat”. Quan la mare va defensar els fills, l’agressor li va cridar que marxés al seu país -és russa nacionalitzada espanyola- i li va donar un fort cop de puny a la cara. Tot plegat sense cap al·lusió política respecte els llaços grocs, els presos polítics o l'independentisme.

En aquell moment, el marit de la víctima va intervenir i va agafar pel coll l’agressor per separar-lo. Poc després va atendre la dona i els fills i l’altre home va intentar fugir. En aquest moment van aparèixer tres Mossos que feien guàrdia al Palau de Justícia i que havien estat alertats dels fets. Els agents van trucar a l'ambulància i van identificar els presents.

Segons l’explicació dels Mossos el motiu de la discussió no va tenir res a veure amb la política, un fet que contrasta amb la lectura que des del primer moment en va donar Ciutadans, que va assegurar que l’agressió era perquè la dona "estava retirant un llaç groc" i que havien atribuït el cop de puny a un independentista molest amb tal acció. De fet, tant des de Cs com des del  Partit Popular com d'entitats unionistes com Societat Civil Catalana s'ha acusat l'independentisme d'estar al darrere de l'agressió.