Enmig de la polèmica per les rebaixes de penes a agressors sexuals arran de la seva llei del 'només sí és sí', Irene Montero ha estat víctima d'insults que van molt més enllà de la seva activitat política i que se centren en la seva vida personal, especialment per la seva relació sentimental amb Pablo Iglesias, fundador i exlíder de Podemos, el seu partit. Aquests atacs venen dels seus rivals polítics, especialment Vox, però també el PP, i en les últimes setmanes s'han intensificat més que mai, com en el cas d'un alcalde popular d'un petit municipi manxec, Villar de Cañas, que en una entrevista en un mitjà d'ultradreta per criticar el president de la regió, Emiliano García Page, va acabar insultant amb comentaris molt barroers la ministra: "Té llagues a la boca de mamar-la-hi al 'coletas'", deia, com si fos un acudit. Des del PP, Alberto Núñez Feijóo va advertir a mitjans de febrer que el comentari era intolerable i se li va obrir un expedient pràcticament immediatament, sense especificar el futur de l'alcalde a la formació. Ara, gairebé un mes després, el Comitè de Drets i Garanties de la formació a Castella-la Manxa ha decidit expulsar José María Saiz per "unes declaracions sobre una ministra del govern espanyol". 

Des de la direcció del PP van voler deixar clara la seva opinió sobre les declaracions de Saiz : "Hi ha centenars de raons per censurar la trajectòria d'Irene Montero com a ministra, però no tot val en política", apuntava Feijóo després que Pablo Iglesias compartís el vídeo amb les paraules de l'alcalde i les imatges es tornessin virals. Llavors, el president del partit ja avançava que actuarien "immediatament" davant els insults a Montero: "No acceptaré cap atac a la dignitat d'una dona sota les sigles del PP". Un dels últims fitxatges del partit per la campanya electoral de les eleccions autonòmiques, Borja Sémper, es pronunciava en el mateix sentit en una piulada: "Així és, no tot val en política". A més, en una entrevista radiofònica es mostrava favorable a la dimissió de José Maria Saiz com a alcalde de Villar de Cañas.  

L'alcalde es va disculpar amb Montero

Davant l'enrenou que havien provocat els seus insults, l'alcalde va demanar perdó per si algú s'havia pogut sentir ofés per les seves declaracions: "Hauria d'haver criticat la seva opinió, nefasta gestió política, sense atacar la seva dignitat personal", va dir en un comunicat a Facebook. A banda del polèmic comentari, Saiz també fa altres bromes al vídeo: "A tots quan som joves els nostres pares ens diuen: "fill, fes colzes per estudiar". Aquesta es va posar de genolls, i fixa't, ministra", diu al periodista ultra Javier Negre. Davant els insults, Montero es va voler pronunciar: "Ja és habitual que hi hagi càrrecs públics del PP creant odi i violència política repugnant. Reconec el "no tot s'hi val" de Feijóo, però mentre els seus portaveus repeteixin cada dia que soc "la dona de" molts ho repetiran de manera molt més agressiva, com ara. Ja n'hi ha prou".