La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha estat víctima d'un altre atac personal per part d'un membre del PP. Les paraules de l'alcalde de Villar de Cañas, a Castella-la Manxa anaven molt més enllà de la seva trajectòria política i de les crítiques dels "efectes indesitjats", tal com els descriuen des del govern espanyol, de la seva llei del 'només sí és sí'. Concretament, José María Saiz, alcalde d'aquest municipi de menys de 400 habitants va fer unes polèmiques declaracions en un mitjà d'ultradreta sobre la ministra d'Igualtat, que també és parella de l'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias. "“Té llagues a la boca de mamar-la-hi al 'coletas'", ha assegurat aquest alcalde popular en un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials i que ha provocat molta indignació, tot i que no és el primer cop que Montero és víctima d'aquesta mena de comentaris que relacionen la seva carrera política amb el fet d'haver mantingut relacions sexuals amb el fundador de Podemos.

Reacció ràpida del PP davant d'uns comentaris indignants 

Des del Partit Popular han estat ràpids en aquesta ocasió a censurar el desagradable comentari d'un dels seus alcaldes. Després que Pablo Iglesias denunciés les paraules a través de les xarxes socials, el gallec ha fet captura a la seva piulada: "Hi ha centenars de raons per censurar la trajectòria d'Irene Montero com a ministra, però no tot val en política", apuntava ahir Feijóo en referència al mig miler d'agressors sexuals que han vist rebaixada la seva pena gràcies a la llei del 'només sí és sí', i avançant que el partit actuaria "immediatament" davant els insults a Montero: "No acceptaré cap atac a la dignitat d'una dona sota les sigles del PP". Un dels últims fitxatges del partit per la campanya electoral de les eleccions autonòmiques, Borja Sémper, es pronunciava en el mateix sentit en una piulada: "Així és, no tot val en política", deia dijous a la tarda, mentre que en una entrevista radiofònica es mostrava favorable a la dimissió de José Maria Saiz com a alcalde de Vilar de Cañas. 

Tuit d'Alberto Núñez Feijóo
Tuit d'Alberto Núñez Feijóo

L'endemà que aquest vídeo es viralitzés a les xarxes, el vicesecretari Institucional del PP, Esteban González Pons ha confirmat que el partit obrirà un expedient informatiu a José Maria Saiz, avançant que serà sancionat per les seves declaracions denigrants: "Se li ha obert un expedient perquè les declaracions són inacceptables. Entenc que hagi demanat disculpes perquè és el primer que ha de fer, però a més ha d'assumir responsabilitats". Amb tot, no ha plantejat la possibilitat d'una expulsió del partit, limitant-se a confirmar que el PP farà el que diguin els estatuts. Després de l'enrenou, l'alcalde va publicar un missatge a Facebook per disculpar-se, per unes declaracions que ha titllat només de desafortunades. A banda del comentari sobre les fel·lacions a Pablo Iglesias, Saiz també va dir sobre la ministra: "A tots quan som joves els nostres pares ens diuen: "fill, fes colzes per estudiar". Aquesta es va posar de genolls, i fixa't, ministra". 

Irene Montero, tipa de ser "dona de"

Mentrestant, Irene Montero només ha fet una piulada sobre la nova polèmica que ha protagonitzat involuntàriament: "Ja és habitual que hi hagi càrrecs públics del PP creant odi i violència política repugnant. Reconec el "no tot s'hi val" de Feijóo, però mentre els seus portaveus repeteixin cada dia que soc/som "la dona de" molts ho repetiran de manera molt més agressiva, com ara. Ja n'hi ha prou". El seu missatge ha recollit més de 3.000 repiulades i 11.000 m'agrades. Ja fa setmanes que Montero és a l'ull de l'huracà per la llei del només sí és sí, però tot i la crisi al govern de coalició, el president Pedro Sánchez ha descartat que hi hagi una possible ruptura entre els socis.