El Partit Popular continua la seva ofensiva contra Pedro Sánchez i contra Begoña Gómez. Després que ahir el president espanyol confirmés que continuarà a la Moncloa, Alberto Núñez Feijóo ha anunciat que, “davant la reiterada absència d’explicacions”, el PP ha sol·licitat la seva compareixença al ple del Congrés dels Diputats perquè respongui sobre la denúncia contra la seva dona en la qual se l’acusa de tràfic d’influències i corrupció. El líder del PP ha advertit que “si els seus socis el protegeixen”, els populars el citaran al Senat, on tenen majoria absoluta, perquè “doni la cara tantes vegades com sigui necessari”. També ha avisat que tota la informació que el president espanyol “no vulgui facilitar voluntàriament” la sol·licitaran a través de la comissió d’investigació del Senat. En paral·lel a aquest moviment, aquest matí ha transcendit que el PP citarà Sánchez justament en aquesta comissió.

 

En una trobada amb diputats i senadors del PP a la Sala Constitucional del Congrés, Alberto Núñez Feijóo ha sostingut que Sánchez és un “president acorralat” per la “presumpta corrupció al seu govern, al seu partit i al seu entorn” que hauria hagut “d’explicar-se, disculpar-se i marxar”, però, davant la seva continuïtat, ha fet una crida a tornar a sortir al carrer a “defensar la llibertat” i “frenar els atropellaments”. “Sánchez vol un país que no li doni rèplica, però la tindrà al Congrés, al Senat, a la Justícia, al carrer i a les urnes”, ha proclamat el líder del PP, que ha posat especial èmfasi en les eleccions europees del mes de juny. Feijóo ha acusat Sánchez de voler evitar la crítica “emmordassant des de la Moncloa” qualsevol “discrepant, denunciant i informant”: “Tot el que no controla, el destorba”, li ha etzibat. I ha afegit que el president espanyol ha passat de “fals perseguit” a “veritable perseguidor” de jutges, periodistes, oposició i qualsevol ciutadà que el critiqui.

Feijóo esgrimeix que ara Sánchez “va a per la llibertat dels espanyols per perpetuar-se” a la presidència: “No hi ha límits ni en la seva ambició ni en les seves ànsies de poder, un poder sense control de la llei, de la Justícia i dels mitjans de comunicació que no segueixin el seu dictat”. I ha afegit que “acceptar el criteri d’un jutge o un periodista només en funció de si li dona o no la raó” ja té una “condemna ètica inequívoca”. A més, després que ahir Sánchez parlés de “regeneració democràtica”, Feijóo ha al·ludit a la “degeneració democràtica” i ha reafirmat el seu compromís a “redoblar el control” al govern espanyol per “protegir la democràcia plena”.

El PP denuncia l’ús del CIS “contrari a l’interès general”

Durant la seva intervenció, Feijóo ha reprovat “l’ús partidista” i la “manipulació intolerable” del CIS, que ahir va publicar una enquesta sobre la carta que va compartir Sánchez la setmana passada que situava el PSOE nou punts per sobre del PP. Com a resposta, els populars presentaran una denúncia contra la utilització “contrària a l’interès general” de l’organisme. De fet, ahir tant el PP com ERC i Ciutadans van denunciar a la Junta Electoral Central aquesta enquesta del CIS. La directora de campanya del PP a les eleccions catalanes, Dolors Montserrat, va criticar el “lamentable espectacle” de Sánchez: “Si es pensa que les institucions li pertanyen, ens tindrà davant per denunciar-ho”, va advertir. Per la seva banda, els republicans van denunciar que el fet que l’organisme públic hagués fet el sondeig demostrava una “finalitat política” de la situació generada pel president espanyol. I Jordi Cañas, director de campanya de Ciutadans, va qualificar “d’indigne” l’enquesta flaix del CIS. 

“La gent s’ha sentit manipulada i insultada”

Durant el seu discurs, Feijóo ha reiterat les crítiques contra els cinc dies de reflexió que han portat Sánchez a reafirmar-se a la Moncloa. Ha afirmat que el president espanyol “ha fet vergonya” a la societat espanyola, ja que “buscava aclamació i ha trobat una majoria de desaprovació social” de la gent, que s’ha sentit “manipulada i insultada” amb el seu comportament. “Vol que Espanya sigui escenari del seu monòleg permanent en el qual és obligatori aplaudir”, ha reblat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!