El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comunicat aquest dimecres a través d'una carta que es planteja dimitir del seu càrrec a causa de les acusacions de corrupció contra la seva dona, Begoña Gómez. El líder socialista ha escrit un text dirigit a tota la ciutadania espanyola en què assegura que ha decidit cancel·lar la seva agenda durant els pròxims dies, perquè necessita "reflexionar" si ha de continuar al capdavant de l'executiu espanyol després que un jutjat de Madrid hagi decidit obrir diligències contra la seva parella per un presumpte cas de tràfic d'influències. "Necessito aturar-me; m'urgeix respondre'm la pregunta de si val la pena, malgrat el fang en el qual la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política; si cal que continuï al capdavant del govern o renunciar a aquest gran honor", ha escrit en una carta publicada al seu compte de X (anteriorment Twitter). En aquest missatge, també afirma que el pròxim dilluns 29 d'abril anunciarà quina és la seva decisió final. "Malgrat la caricatura que la dreta i la ultradreta política i mediàtica han intentat fer de mi, no m'he sentit mai aferrat al càrrec", assenyala en el seu comunicat, que afegeix que cancel·la la seva agenda pública uns dies "per reflexionar i decidir quin camí prendre".

 

En el seu missatge, Pedro Sánchez carrega contra PP i Vox perquè són dues formacions de "dreta i ultradreta" que "no han acceptat mai" el resultat de les eleccions generals del 23 de juliol. "Ara, han traspassat la línia del respecte a la vida familiar d'un president del govern i l'atac a la seva vida personal", lamenta. De la mateixa manera, dispara contra Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal per haver activat "la màquina del fang" i de "tractar de deshumanitzar i deslegitimar l'adversari polític a través de denúncies tan escandaloses com falses".

"Arribats a aquest punt, la pregunta que legítimament em faig és si val la pena tot això. Sincerament, no ho sé; aquest atac és tan greu que necessito parar i reflexionar amb la meva esposa", afegeix Sánchez a la carta, en la qual deixa per escrit que està "profundament enamorat" de Begoña Gómez, "que viu amb impotència en el fang que sobre ella escampen dia sí i dia també". Aquest mateix dimecres, en la sessió de control al seu govern celebrada al Congrés dels Diputats, Sánchez ha asseverat que malgrat les informacions publicades, continua creient en la justícia espanyola.

 

Sánchez fa en la seva carta la següent anàlisi sobre l'ofensiva de PP i Vox contra la seva figura i la seva dona: "Una coalició d'interessos dretans i ultradretans que no toleren la realitat d'Espanya, que no accepten el veredicte de les urnes, i que estan disposats a escampar fang per tal de tapar els seus escàndols de corrupció i la seva inacció davant d'aquests; amagar la seva total absència de projecte polític més enllà de l'insult i la desinformació; i fer-se valer de tots els mitjans al seu abast per destruir políticament i personalment el seu adversari polític".

En defensa de Begoña Gómez

El líder socialista denuncia que la seva parella pateix un "atac sense precedents", després que "l'organització ultradretana" Manos Limpias hagi aconseguit que un jutge obri diligències contra Begoña Gómez. "El jutge citarà a declarar els responsables de dues capçaleres digitals que han publicat sobre aquest cas; són mitjans de marcada orientació dretana i ultradretana", referma Sánchez en el seu comunicat, en el qual assegura que la seva dona "defensarà l'honorabilitat" i "col·laborarà amb la justícia en tot allò que faci falta". Tal com exposa Sánchez, la denúncia es basa en "suposades informacions d'aquesta constel·lació de capçaleres ultraconservadores" que "hem anat desmentint". Acusa els líders del PP i de Vox de ser "col·laboradors necessaris" d'aquesta "galàxia ultradretana", i recorda que Feijóo va denunciar el cas davant l'Oficina de Conflicte d'Interessos, cosa que no va arribar enlloc perquè es va arxivar. 

"Es tracta d'una operació d'assetjament per terra, mar i aire per fer-me defallir en els vessants polític i personal", diu Sánchez. I avisa que no és "ingenu" perquè és conscient que els atacs contra Begoña Gómez només tenen com a objectiu atacar allò que ell representa: "Una opció política progressista, amb suport elecció rere elecció, basat en l'avenç econòmic, la justícia social i la regeneració democràtica". 

El PSOE tanca files amb el seu líder

Diverses veus del PSOE ja s'han pronunciat per fer costat al líder del partit. Entre ells, la portaveu de la formació, Esther Peña, que ha deixat per escrit a les seves xarxes socials que "les mentides fan mal, però no guanyen mai". "Tornarà a guanyar la teva determinació i noblesa", afegeix. S'ha pronunciat de forma similar el portaveu del grup parlamentari socialista al Congrés, Patxi López, que ha traslladat tot el seu suport a Pedro Sánchez perquè "representa la dignitat i el coratge que es necessiten davant la dreta immoral i disposada a tot". Pel que fa al PSC, Salvador Illa també ha publicat un missatge per donar suport al cap de l'executiu espanyol: "Tots els socialistes catalans estem amb tu; tota la força, president". 

També ha tancat files amb Sánchez la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que justament aquest dimecres ha estat proposada per la Comissió Executiva socialista per ser la candidata del PSOE a les eleccions europees. "No tot val en política", ha afirmat; a banda d'assenyalar que ni el president espanyol ni la seva família "mereixen això". "Tampoc ho mereix Espanya", ha afegit. El número tres del partit, Santos Cerdán, ha recordat que "no hi ha línia vermella que la dreta d'aquest país no estigui disposada a creuar". També han fet costat a Sánchez l'expresident de la Generalitat Valenciana Ximo Puig; la presidenta del PSOE, Cristina Narbona; l'expresident del Senat Ander Gil; el president socialista d'Astúries, Adrián Barbón; i el vicepresident del Congrés, Alfonso Gómez de Celis, entre d'altres. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!