Alberto Núñez Feijóo carrega contra Pedro Sánchez després que el president del govern espanyol hagi anunciat que continuarà a la Moncloa. Feijóo considera que el discurs de Sánchez d’aquest matí és “el més perillós de tots els que ha entonat” perquè inclou la “confessió” que “no accepta la discrepància”: amb la “pretensió de ser encara més president tot i que sigui a costa encara de menys democràcia”, vol un “país a la seva mesura i al seu servei” i no vol “oposició, justícia o mitjans”. Tanmateix, el líder del PP ha anat un pas més enllà i ha considerat que el president espanyol “pretén colar un canvi de règim per darrere de tota aquesta obra de teatre” i acusa Sánchez d’intentar “cohesionar als seus a costa de dividir Espanya en dos”. Feijóo s’ha negat a “dimitir de la democràcia” i ha rebutjat “tornar als dos bàndols” i “sotmetre la dignitat” d’Espanya als “interessos” de Sánchez. “No hi ha hagut dimissió i no hi ha hagut explicacions, avui hi ha hagut les amenaces d’un president acorralat”, que “ha preferit fugir cap endavant abans que dimitir”, ha rubricat.

🔴 Pedro Sánchez no dimiteix, DIRECTE | Reaccions a la seva compareixença d’avui

📝 Pedro Sánchez continua com a president del govern espanyol

 

 

A més, des de Gènova descarten presentar una moció de censura perquè, en paraules de Feijóo, el PSOE “ha comprat el suport dels seus socis amb la dignitat de tots els espanyols”. El líder del PP també esgrimeix que Sánchez “amenaça la democràcia espanyola” perquè “pretén imposar-li un projecte de pur poder sense límit per no donar les explicacions que la societat espanyola li està exigint”. Ha sostingut que el projecte de Sánchez “s’ha acabat” i ha apuntat que, encara que pugui “prolongar l’agonia i la decadència, no serà més que això, agonia i decadència”. I fins i tot ha criticat que aquest matí Sánchez hagi anat a comunicar al Felip VI la seva decisió: “Ha arribat a fer servir Sa Majestat el Rei com a actor secundari en la seva última pel·lícula”.

Així mateix, després que Sánchez hagi reconegut que la “mobilització social ha influït decisivament” en la seva reflexió, Feijóo ha posat en dubte que aquesta mostra de suport s’hagi produït. “Sánchez no pot suportar res que no sigui que li donin la raó, per això aquesta simulació de dimissió de cinc dies és coherent amb la seva trajectòria: tot se supedita a la seva supèrbia i a la seva vanitat, necessita que l’aclamin, però no ha succeït com ell creia”, ha exclamat. A més, després que dissabte es referís a “un tic autoritari que des de Franco mai havíem vist”, avui ha insistit que Espanya “no ha recorregut aquest llarg camí des de la Transició” per “emular règims que no creïn en la plena llibertat”. I ha llançat un avís: “Si aquest és el projecte de Sánchez, tindrà la mobilització que buscava, però no en els termes que esperava”.

“El president em va dir que no canviaria les majories del Poder Judicial”

Una altra idea que sobrevola la política espanyola aquests dies és que el govern espanyol impulsi una reforma en el sistema d’elecció del Consell General del Poder Judicial per superar el bloqueig de les negociacions entre el PP i el PSOE. Preguntat per aquesta qüestió, Feijóo s’ha negat a “entrar en conjectures”, però ha verbalitzat que el president espanyol li va dir en la seva reunió prèvia al debat d’investidura de Sánchez que “en cap cas canviaria les majories del Poder Judicial”. “No li ho vaig preguntar, m’ho va dir ell”, ha apuntat Feijóo. Just una estona abans, la vicepresidenta segona del govern espanyol i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha demanat “democratitzar” el Poder Judicial després del “punt i a part” anunciat per Sánchez.

Pedro Sánchez “representa el passat” després de la seva “operació de supervivència política”

Just ahir, en un acte de campanya electoral del PP català a Lleida, Feijóo va considerar que digués el que digués Sánchez avui, el líder del PSOE estarà “marcat per sempre per la decadència que ha portat” a Espanya. El president del PP va sostenir que Sánchez “representa el passat, i els polítics que representen el passat, són això, passat”. La setmana passada, l’endemà de conèixer-se la carta de Sánchez, Feijóo va criticar que el president espanyol hagués “posat en marxa una operació de supervivència política” per “prolongar la seva agonia”. El líder del PP va afirmar que l’escrit del president espanyol era un “espectacle d’adolescent perquè vagin darrere dient-li que no se’n vagi i que no s’enfadi” i sotmetia Espanya a la “vergonya internacional”. “Com que no pot governar per adhesió, pretén governar per compassió”, va exclamar. Li va retreure que portés “la seva corrosiva política a l’únic projecte de «divideix i venceràs»” i va criticar que ningú “pot abandonar les seves obligacions pel seu interès o la seva conveniència”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!