El PP iniciarà una gira per Espanya contra la reforma de la sedició, amb una sèrie d'actes en defensa de la Constitució i la unitat de l'Estat. El coordinador general dels populars, Elías Bendodo, ha aclarit que amb aquesta iniciativa pretenen canalitzar la "indignació" dels espanyols contra el govern de Pedro Sánchez per la reforma del delicte de sedició i la llei del només sí és sí — que ha qualificat d'"engendre de sectarisme ideològic". La gira començarà dijous a Badajoz (Extremadura) i dissabte passarà per Madrid, segons ha anunciat aquest dilluns Bendodo en una roda de premsa després de la reunió del comitè de direcció del partit. Ambdós actes comptaran amb la presència del líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo.

La idea és recollir la "indignació" amb actes "oberts" on suposadament tothom serà "benvingut". Si bé només s'han fixat les trobades de Badajoz i Madrid, la intenció és visitar autonomies com La Rioja, el País Valencià, l'Aragó o Castella la Manxa. Els actes podran ser en sales o en parcs (es decidirà en cada moment), però l'objectiu és dir que "aquí està el PP". "Aquí està el PP, que defensarà la unitat d'Espanya i està en contra del que està fent el govern espanyol en eliminar la sedició, reduir la malversació i agenollar-se davant dels independentistes", ha explicat el coordinador general del PP. Així, l'acte de Madrid serà al poliesportiu Magariños — on va estudiar Sánchez i on juga el Club Baloncesto Estudiantes. Més enllà de Feijóo, hi participaran Isabel Díaz Ayuso i José Luis Martínez-Almeida.

 

Redoblar la pressió sobre els socialistes

Bendodo ha afirmat que s'ha generat "alarma" a la societat espanyola per un "atac" a les normes de convivència, al Codi Penal, als jutges i als principis bàsics de la Constitució. Tot, amb la "gravetat" que qui ho fa és el mateix govern espanyol. "Sánchez s'ha convertit en la principal font de problemes dels espanyols. I no hi ha país que resisteixi l'espiral d'autodestrucció i de caos on ens ha ficat Sánchez en les últimes setmanes", ha asseverat. I ha afegit que "ha entregat el Codi Penal als colpistes", segueix "ocultant la gravetat" del que va passar a la tanca de Melilla, es planteja canviar la malversació per "beneficiar" també als condemnats pels ERE (en referència a José Antonio Griñán) i ha "obert de bat a bat les portes de les presons a desenes de violadors" amb la llei del només sí és sí.

El coordinador general del PP ha redoblat la pressió sobre els barons i parlamentaris socialistes perquè es rebel·lin contra la reforma de la sedició, ja que aquest dijous hi ha un debat al Congrés dels Diputats. Es tracta que el "socialisme de la Transició" i de "l'antic testament" s'atreveixin a "donar la cara davant del sanchisme". "En política, es pot ser de tot menys covard", ha proclamat, per apel·lar al vot en consciència dels diputats, senadors i regidors socialistes en relació amb el delicte de sedició. A parer seu, tots ells tenen una "oportunitat d'or" de demostrar que "se segueixen dient socialistes" i "plantar cara al sanchisme" amb dues votacions aquesta setmana. En aquesta línia, ha recordat que dimecres es vota la moció del PP en el Senat per frenar la llei que "posa en el carrer a violadors" i que dijous en el Congrés també poden "oposar-se a l'abolició del delicte de sedició i l'abaratiment del de malversació". "Què passaria si les votacions fossin en una urna i secretes? Segur que més d'un socialista podria votar en conseqüència", ha pronosticat.

Llibertat als socialistes contraris a la sedició

Bendodo ha remarcat que es tracta de frenar d'una "vegada per totes un president que ha perdut la moral" i ha arribat a un punt que "no distingeix la veritat de la mentida" ni "el que està bé del que està malament". "És capaç de traspassar tots els límits per romandre uns mesos més a La Moncloa, capgirant les normes bàsiques de convivència en el nostre país", ha proclamat, per afegir que "no és normal" que Sánchez tiri endavant una reforma que beneficia els qui han "donat un cop d'estat" i que pot "premiar els corruptes" si modifica també la malversació — o que "s'encastelli amb la llei del sí és sí". Tampoc "no és normal" que el cap de l'executiu estatal "es reservi un matalàs de 15.000 milions" per anuncis electorals quan hi ha famílies que estan "asfixiades" i no poden arribar a final de mes per la pujada de la inflació i de les hipoteques.

El coordinador general del PP ha afirmat que "no hi ha hagut un govern espanyol que hagi tensat tant la justícia i hagi fet tant mal en tan poc temps". "El PP està plantejant propostes i aixecant la veu en el carrer en aquests actes en defensa d'un gran país que es diu Espanya i mereix molt més", ha remarcat. Finalment, ha reclamat que es doni "llibertat als càrrecs públics" socialistes i contraris a la reforma de la sedició perquè, si no, evidenciaran que "estan en un posat, simplement i plana perquè Sánchez és tòxic" i no volen que aparegui en els seus actes de campanya electoral.