El PSOE ha tombat aquest divendres amb el suport del PP i Vox la creació d’una comissió d'investigació al Congrés dels Diputats per investigar què va passar a la tanca de Melilla el passat 24 de juny. Els arguments que defensen els socialistes són que el cas ja està en mans de la Fiscalia i que a més, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja ha donat explicacions sobre aquesta qüestió a l’hemicicle de la cambra baixa. “És allà on donarà informació detallada”, ha afirmat la portaveu socialista Isaura Leal

Així mateix, l'actual líder del PP al Congrés dels Diputats, Cuca Gamarra, ha justificat el veto de la seva formació argumentant que primer cal que el ministre de l'Interior doni explicacions a la cambra i més tard valorar si és necessari posar en marxa una comissió d'investigació. De la mateixa manera, Gamarra ha afirmat que ha estat gràcies als populars que la compareixença de Marlaska hagi tirat endavant i que s'hagi acceptat el visionat de les imatges de la tragèdia de Melilla. "El ministre s'ha negat a poder veure les imatges, cosa que indica que estem davant d'un cas d'obstrucció, de falsedats i d'ocultació d'informació", ha assenyalat la diputada del PP.

Dit això, Gamarra ha afirmat que la voluntat del PP és que Marlaska "rectifiqui, reconegui que ha mentit, doni tota la informació i després dimiteixi". La líder dels populars al Congrés dels Diputats ha afirmat que el seu grup ha demanat poder veure les imatges del que va passar a la frontera espanyola per tal que la cambra baixa "pugui fer la seva tasca de control" al govern espanyol i que "amb aquella tragèdia no es miri a un altre costat, i saber tota la veritat i totes les seves conseqüències". "No estem parlant de xifres ni sabem quantes persones van morir", ha dit", a més de recordar que es tracta d'un episodi en el qual "van perdre la vida éssers humans".

Una petició d'Unidas Podemos

La petició de crear una comissió d'investigació per esbrinar què va passar exactament a Melilla va ser, precisament, dels socis de govern: Unidas Podemos. Va presentar una iniciativa després que la BBC publiqués unes imatges en les quals es qüestionava la versió oficial que havia donat Fernando Grande-Marlaska sobre la tragèdia del 24 de juny. El ministre havia dit que la policia espanyola havia actuat amb proporcionalitat, i va defensar que les morts s'havien produït en "territori de ningú", entre Espanya i Marroc; una afirmació que les imatges de la televisió pública britànica desmenteixen. A les imatges es veuen agents policials marroquins transportant cadàvers des de territori espanyol cap al Marroc.