“No vull citar la dona del president del govern espanyol, llevat que el president del govern espanyol m’hi obligui”. El Partit Popular continua amenaçant de convocar Begoña Gómez a la comissió d’investigació del cas Koldo al Senat. L’endemà de registrar els 58 noms que els populars volen que passin per la Cambra Alta, Alberto Núñez Feijóo ha insistit que en les pròximes setmanes poden incorporar altres compareixences per “investigar i arribar fins al final”. “Si Pedro Sánchez no vol donar explicacions i no li importa que hàgim de demanar-les a la seva dona perquè ell s'hi nega, prendrem la decisió que correspongui, però serà al final i esgotant totes les instàncies per obtenir la informació que els espanyols tenen dret a saber”, ha justificat en una entrevista a Herrera en COPE.

El llistat presentat pel PP tampoc inclou la compareixença de Pedro Sánchez, però Feijóo ha deixat clar que si en la investigació apareix “informació rellevant”, no descarten que el president espanyol “doni informació en seu parlamentària”. El líder del PP considera que seria “convenient” que Sánchez comparegués al Congrés o al Senat i oferís una “roda de premsa oberta a preguntes” veient que la seva dona “va construir activitats comercials, econòmiques i mercantils” després que ell fos nomenat president i que ha tingut relació amb empreses “rescatades al Consell de Ministres” i “adjudicatàries en alguns ministeris”. A més, malgrat el cop de porta de l'Oficina de Conflictes d'Interessos, Feijóo ha apuntat que els populars esgotaran la “via administrativa” i, si no aconsegueixen cap explicació, valoraran recórrer a la jurisdicció contenciós-administrativa.

A la llista del PP sí que figuren tres noms relacionats amb Begoña Gómez. Són Javier Hidalgo, l’exconseller delegat d’Air Europa, ex CEO de Globalia i amb qui Begoña Gómez va reunir-se el juny i el juliol del 2020, Víctor de Aldama, el president del Zamora CF i que també va trobar-se amb la dona de Sánchez, i Carlos Barrabés, empresari aragonès a qui Gómez va firmar una carta de recomanació.

 

“Ja no hi ha un govern Frankenstein, hi ha un govern zombi”

En la mateixa entrevista, Feijóo ha posat sobre la taula un nou qualificatiu en la llista de crítiques i retrets al govern espanyol. Si en la passada legislatura l’expressió que va fer fortuna va ser el “govern Frankenstein” per la diversitat de socis que necessitaven el PSOE i Unidas Podemos, Alberto Núñez Feijóo ha fet una passa més i ha qualificat l’actual executiu de “govern zombi”. El líder del PP sosté que el govern espanyol de “dividit”, “debilitat” i “descompost” i considera que en l’actualitat s’està vivint “la cacicada més gran des de la dictadura de Franco”. A més, Feijóo ha insistit en la crítica que ha reiterat les últimes setmanes: “Uns polítics sentenciats i buscats pel Tribunal Suprem han redactat al Codi Penal, han decidit qui és el president del govern espanyol després que hagi perdut les eleccions i cada setmana prorroguen el seu mandat”.

El dimarts 14 de maig com a data per vetar l’amnistia al Senat: ha sigut un lapsus o se n’ha anat de la llengua?

Durant la conversa, Alberto Núñez Feijóo també ha apuntat que la data que li “han donat” els seus companys del Senat com a dia per votar l’amnistia és el dimarts 14 de maig. El calendari de tramitació a la Cambra Alta fixa com a termini màxim el dijous 16 de maig, però encara està en l’aire quina data triarà el PP per tenir l’últim debat i aprovar el vet a l’amnistia. Feijóo ha parlat del 14 de maig: pot ser que hagi sigut una equivocació de dos dies de l’agenda o que la intenció que té Gènova sigui que el ple es convoqui el 14 de maig i que Feijóo s’hagi anticipat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l’actualitat, en un clic!