El cas Koldo continua esquitxant el PSOE i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el dia en què celebra el seu 52è aniversari. En aquesta ocasió l'assenyalada és la dona del líder dels socialistes, Begoña Gómez. Segons destapa El Confidencial aquest dijous, Begoña Gómez es va reunir el 2020 amb el comissionista del Ministeri de Transports i investigat en l'operació batejada com a Delorme, Víctor de Aldama, i el conseller delegat de Globalia —propietària d'Air Europa— per presentar-li noves oportunitats de negoci i comptar amb el seu suport. Entre els projectes que li van proposar va ser la creació d'una app per comprar medicaments a domicili i un pla per convertir pobles abandonats en complexos immobiliaris. Les trobades amb la dona de Sánchez es van donar abans i després de l'esclat de la pandèmia de la covid el març de 2020, i per tant van coincidir en el temps amb els contractes del ministeri de Transports per la compra de mascaretes que ara investiga l'Audiència Nacional per obtenir més de 53 milions d'euros en comissions il·legals, i amb la històrica operació de Globalia i Air Europa amb 615 milions d'euros de fons públics. 

Presentació de nous negocis 

Javier Hidalgo i Begoña Gómez es coneixen des de fa anys, tot i que, la seva relació es va intensificar amb l'arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa el juny de 2018. Una de les trobades entre tots dos es va produir a la XXIII Assemblea General de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) que es va celebrar a Sant Petersburg entre el 9 i el 13 de setembre de 2019. Hidalgo va participar com a ponent i Gómez com a directora de l'Institut d'Empresa (IE) Àfrica Center. Segons ha assegurat OMT al citat diari, Víctor de Aldama també estava present al fòrum. Durant els mesos següents van coincidir en diversos actes públics, i Globalia també ha confirmat al digital que va haver-hi una trobada privada entre Begoña Gómez i Hidalgo. 

En aquest context de bona relació, el CEO de Globalia va aprofitar per presentar-li Víctor de Aldama a Begoña Gómez. Es destaca la relació d'amistat entre Hidalgo i de Aldama, ja que compartien interessos empresarials i temps d'oci. El gener de 2019, van viatjar plegats a Oaxaca, Mèxic, per reunir-se amb les autoritats d'aquest estat i valorar l'obertura d'una ruta aèria d'Air Europa entre Oaxaca i Espanya. Finalment, el negoci va fracassar i els dos amics van posar el focus en la dona de Pedro Sánchez. La intenció dels dos empresaris era presentar-li potencials inversions i utilitzar-la com a clau per arribar als despatxos del govern espanyol. 

Un dels projectes que els dos amics van presentar a Begoña Gómez era Telefarmacia App, una companyia d'Hidalgo i de Aldama que aspirava a convertir-se en el Glovo de medicaments —amb o sense recepta mèdica— des del mòbil. Els dos empresaris van elaborar un pla de negoci i, fins i tot, van comprar publicitat en mitjans de comunicació. Van demanar ajuda a Begoña Gómez per desbloquejar els obstacles legals que frenaven la seva implantació, però l'Agència Espanyola de Medicaments (AEMPS) va exigir el tancament de l'empresa el 2019, perquè la venda en línia de medicaments està prohibida a Espanya. Finalment, l'Audiència Nacional va resoldre el desembre del 2023, que Telefarmacia App prestava un servei il·legal. En paral·lel, van presentar-li un segon negoci que consistia a fer un programa per adquirir pobles abandonats a l'Espanya buidada i convertir-los en destinacions turístiques de luxe. Un projecte que finalment, també va fracassar amb l'arribada de la pandèmia i la crisi econòmica de Globalia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!