El PP anunciava aquest dilluns que cridarà a comparèixer a la comissió d'investigació del Senat sobre el cas Koldo l'exministre de Transports José Luis Ábalos, l'extitular de Sanitat Salvador Illa i l'expresident de la Federació de Futbol, ​​Luis Rubiales, però no ha citat per ara el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ni la seva dona, Begoña Gómez. El PP va registrar aquest dilluns un primer llistat de 57 compareixents dins del pla de treball per a la comissió que investigarà al Senat la presumpta trama de corrupció en contractes de mascaretes que esquitxa diverses administracions del PSOE i per la qual va ser detingut Koldo García, exassessor d'Ábalos a qui també citaran a comparèixer, ni rastre de Sánchez i Gómez, però això es deu al fet que l'ofensiva del PP va més enllà.

Segons ha pogut saber El Mundo, els populars consideren que aquest cas que afecta al dirigent socialista i la seva dona ha d'anar directament als tribunals. El PP prepara un escrit per elevar-lo al Tribunal Suprem o a l'Audiència Nacional, encara dubte, però asseguren que tenen clar que la decisió d'anar als tribunals està "presa" i és "ferma": "Portarem el president del govern espanyol als tribunals per aclarir el seu conflicte d'interessos". El PP ha de decidir si vol anar per la via contenciós-administrativa o per la penal. L'acció la coordinarà el vicesecretari institucional del partit, Esteban González Pons.

El conflicte d'interessos que veu el PP

Segons el PP, el líder del PSOE ha de donar explicacions per no decidir abandonar els Consells de Ministres que van aprovar ajudes a Air Europa tot i els vincles econòmics i professionals amb la seva dona. Concretament es refereixen a les reunions del govern espanyol del 3 de novembre de 2020 i el 16 de març de 2021 que van prendre decisions favorables a una companyia que tenia vincles de naturalesa econòmica i professional amb la seva dona, Begoña Gómez, asseguren des de Génova.

Per ara no hi ha proves que demostrin que Begoña Gómez va mediar per afavorir Air Europa i que la companyia aconseguís els préstecs del seu rescat, però per a les fonts populars consultades pel citat diari, no hi ha dubte de que les activitats d'influència empresarial de la dona del president espanyol no són compatibles amb les decisions del govern espanyol. És per això que van presentar una denúncia a l'Oficina de Conflictes d'Interessos (OCI), la qual va rebutjar la denúncia. El PP no té cap dubte que no es va admetre la seva denúncia perquè l'OCI depèn del Ministeri per a la Transició Digital i de Funció Pública.

La insistència del PP

Tot i que l'OCI va assegurar que "no es dona el supòsit" de que Sánchez "hagi pogut incórrer en una causa d'abstenció que obligui a iniciar un procediment de recerca", i va decidir arxivar la denúncia, assegurant a més que ni tan sols "procedia continuar amb altres indagacions", el PP va insistir amb un segon escrit. La resposta de l'OCI va ser molt similar: "La dona de Pedro Sánchez no ha tingut relació laboral o professional alguna que impliqui l'exercici de funcions de direcció, assessorament o administració a Air Europa". Davant aquestes negatives de l'Oficina de Conflictes d'Interessos, el PP s'ha decidit per "un recurs d'alçada" per intentar que es reculli tota la documentació i informació sobre la relació de Gómez amb l'aerolínia. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!