El CatalanGate copa el quiosc d'aquest diumenge. Els ponts entre la Generalitat i el govern espanyol estan dinamitats —"les relacions estan a zero", avisa l'executiu català— i això ha encès les alarmes a la Moncloa. Pedro Sánchez és conscient que l'escàndol de ciberespionatge contra líders i activistes de l'independentisme pot condicionar el futur de la legislatura o, si més no, les aliances amb les quals comptava fins ara. Per això, s'exploren possibles solucions que no passen de petits pedaços. A tall d'exemple, el diari El País certifica a la seva portada que el "tallafocs" serà el cap de la directora del Centre Nacional d'Intel·ligència, Paz Esteban. El soci amb qui el PSOE cohabita al govern espanyol, Unidas Podemos, s'ha sumat a l'independentisme a l'hora de reclamar que es depurin responsabilitats polítiques. Vist que Margarita Robles és intocable, el gabinet Sánchez "prepara la sortida de Paz Esteban com a forma de començar a tancar la crisi política derivada de Pegasus", apunta el citat mitjà.

Un sacrifici, per cert, que El Mundo vaticina que resultarà insuficient. El diari, propietat d'Unidad Editorial, posa el focus en la impossibilitat que l'executiu estatal surti airós del CatalanGate. El mitjà explica que "el PSOE adverteix que el govern espanyol pugui entrar en 'fase d'agonia'". "Dirigents creuen que els socis no es conformaran i les seves exigències seran cada vegada més inacceptables", creuen els socialistes, que veuen com el terreny fins als comicis del desembre de 2023 —suposadament— s'enclota. Si bé El Mundo també assenyala que Paz Esteban "és a la diana pel cas Pegasus", no auguren que la seva dimissió o destitució aturi l'hemorràgia. A La Razón van més enllà i apunten que el dilema de Sánchez ja és "governar sol o anar a eleccions" perquè "el PSOE assumeix que la crisi amb els seus socis és irreversible" i que ja no es descarta la sortida de Podemos de l'executiu.

Així es constata, també, a l'ARA, on el president Pere Aragonès referma el toc d'atenció en una entrevista i llança un missatge clar al seu homòleg espanyol, Pedro Sánchez: "No n'hi ha prou amb una reunió". Per la seva banda, en una portada dividida en dues columnes, El Periódico informa d'un altre 'pla' de la Moncloa per tornar a teixir complicitats amb Esquerra: "El govern espanyol es planteja desclassificar secrets per calmar a ERC". Concretament, el que plantejarien, segons aquest diari, és "aixecar documents sobre Aragonès".

En un altre ordre de coses, diverses primeres pàgines del quiosc d'aquest diumenge atorguen el doctorat a Carlos Alcaraz. Després de vèncer a Rafa Nadal, el tennista es va imposar al número u del rànquing, Novak Djokovic. El diari El Mundo i El País dediquen la foto principal a la jove promesa del tennis. Pel que fa al capítol de la guerra, El País revela que "la Unió Europea exigirà als països compartir el gas si Rússia talla el subministrament". En ple debat sobre l'embargament del petroli rus, la possibilitat d'un escenari d'emergència energètica pren forma i Brussel·les treballa en un "pla d'estalvi" que s'aprovaria el 18 de maig i que tindria com a objectiu garantir el subministrament als 27 països del club comunitari. Encara sobre les sancions, El Mundo diu que els Estats Units i la UE "no aixecaran" aquestes restriccions "si no marxa Putin". Finalment, la victòria històrica del Sinn Féin també té cabuda a les rotatives del diumenge. El País es fixa en "l'anunci d'una nova era a Irlanda del Nord" i La Vanguardia detalla que han obtingut la majoria i que triaran a la primera ministra.

portada la razón 8 mayo 2022
Portada del diari La Razón.
portada el país 8 mayo 2022
Portada del diari El País.
portada el mundo 8 mayo 2022

Portada del diari El Mundo

portada ara 8 mayo 2022
Portada del diari ARA.
portada el periódico 8 mayo 2022
Portada del diari El Periódico.
portada abc 8 mayo 2022
Portada del diari ABC.
portada el punt avui 8 mayo 2022
Portada del diari El Punt Avui.
portada la vanguardia 8 mayo 2022
Portada del diari La Vanguardia.