Un dia més l’atenció a les portades que trobem al quiosc s’adreça, amb el permís de les eleccions al Parlament, cap als tribunals. I en aquest cas no és l’independentisme qui és al punt de mira, sinó el partit que, ves per on, s’ha erigit en el garant natural de la llei per designació divina, el Partit Popular. L’extresorer del PP, Luis Bárcenas, s’ha encarregat de posar a primera plana el judici per les obres a la seu del PP pagades amb diner negre amb la seva carta-confessió enviada a la Fiscalia la setmana passada. Una amenaça en tota regla d’engegar el ventilador i treure tots els draps bruts dels populars. El PP tremola, tot i que per ara molt bla, bla, però de noves proves no se n’ha vist ni una.

L’estratègia de Bárcenas d’escalfar motors sembla que li està funcionant, o això sembla si parem atenció a la portada de La Razón. Hi ha nervis entre la nova direcció del PP, després que l’extresorer hagi posat en la diana  Mariano Rajoy, qui hauria destruït proves de la comptabilitat opaca i dels sobresous a la direcció. La por que Bárcenas aporti proves de la implicació de l’ara registrador de la propietat no els deixa dormir. Així, els de Pablo Casado s'estarien preparant per si van mal dades i no descarten un canvi de sigles i deixar la seu de Gènova, aquesta que va ser reformada amb diner negre. Una rentada de cara, vaja.

Doncs ja es poden anar preparant si acaba passant el que explica El País, ja que l’advocat de l’ara enemic públic del PP s’encarrega d’esvair dubtes i avançar que el seu client aportarà detalls inèdits de la caixa b durant el judici, així com dades de les aportacions fetes per empresaris i on es van adreçar.  El Mundo, que diumenge va entrevistar en exclusiva l’extresorer,  insisteix avui que membres de la direcció van contactar amb Bárcenas l’any 2018 per assegurar-se el seu silenci.

Eleccions a Catalunya

Amb el permís de Bàrcenas, les eleccions del 14-F també tenen el seu espai a les portades. Avui, últim dia en què es poden publicar enquestes, El Periódico apunta que la caiguda de la participació acosta ERC i PSC i enfonsa PP i Ciutadans, mentre que La Razón parla de triple empat. Hi ha, però qui va amb la segona part de l’enquesta electoral. Així, segons l’Ara un govern tripartit ERC-PSC-Comuns agrada igual que un d’independentista ERC-JxCAT-CUP, mentre que reeditar l’actual Govern no convenç gaire. Per la seva banda, El Mundo ha descobert la sopa d’all: els votants d’ERC prefereixen Carles Puigdemont abans que Salvador Illa. Que no coneixen el mantra de la campanya dels republicans?

larazon

elpais

elmundo

lavanguardia

elperiodico

ara

elpunt avui

abc

Imatge principal, Luis Bárcenas. Foto Europa Press