Titulars ben diversos aquest diumenge a les portades dels diaris: des de l'encariment de la tornada a l'escola, fins al funeral de l'últim dirigent de l'URSS, Gorbatxov i sense Putin, passant per la victòria aclaparadora del Barça al camp del Sevilla. Però, aquest dilluns, els nens i les nenes tornen a les aules, i les portades ho saben. A banda dels nervis dels petits, els pares han notat que, enguany, han hagut de posar més diners sobre la taula per aconseguir el material escolar. Des dels llibres, fins als estoigs. D'aquesta manera, la majoria de diaris s'han centrat en aquesta pujada generalitzada dels preus. El que sí que sembla que serà una mica més normal, és que la tornada a l'escola d'aquest nou curs, es presenta sense cap mesura contra el coronavirus. Així doncs, un retorn 'normal', entre moltes cometes. El Periódico parla d'una "Cara tornada a les aules" i alerta que el material, el menjador i les extraescolars encareixen un 30% el curs escolar, enguany avançat. La portada també destaca una entrevista a Jéssica Albiach: "Volem uns pressupostos expansius" i la clara victòria del Barça davant el Sevilla al Pizjuán (0-3). En paral·lel, el rotatiu Ara obre la primera pàgina amb una entrevista al conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que afirma que "Els resultats acadèmics són molt millorables". El comiat de la tenista Serena Williams al US Open i el "funeral popular, laic i sense pompa" per a Gorbatxov, també en portada.

el periodico portada 4 setembre
ara portada 4 setembre

La Vanguardia assenyala com "Sánchez apressa Brussel·les a reformar el mercat elèctric", amb fotografia principal per a la "Tornada a l'escola i a la normalitat". També sobresurt una entrevista al secretari general de Junts, Jordi Turull: "Els pactes d'ERC a Madrid buiden l'autogovern" i la victòria del Barça a Sevilla gràcies a un altre excel·lent partit de Lewandowski. Per altra banda, el diari El Punt Avui comenta l'"Alerta ciclista", recorda el multitudinari i emotiu homenatge a Rubí i apunta que aquest 2022 ja hi ha hagut sis morts a les carreteres catalanes. La fotografia principal per a "El poble rus acomiada Gorbatxov", en un funeral sense honors d'Estat ni líders mundials.

la vanguardia portada 4 setembre
el punt avui portada 4 setembre

La premsa madrilenya mira de reüll l'encariment de la tornada a l'escola

El rotatiu La Razón entrevista a tota portada el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que ataca amb un "Sánchez usa la recaudación extraordinaria para cambiar cheques por votos" i deixa anar altres frases com "De entrada, lo que hemos escuchado del impuesto a la banca y a las energéticas no encaja en un país de la UE" i "No me siento nada presionado por la presidenta Ayuso, y creo que ella puede decir lo mismo".

la razon portada 4 setembre

En paral·lel, el diari ABC també obre aquest diumenge amb una portada monotemàtica amb "Jueces del Supremo desmontan el plan de Lesmes para renovar el TC a la medida de Sánchez". "Hasta cuatro magistrados conservadores del Alto Tribunal rechazan la propuesta de ir como candidatos al Constitucional" i "El CGPJ llega al pleno del jueves sin dos nombres consensuados que permitan que los progresistas tomen el control del órgano de garantías", com a subtítols.

abc portada 4 setembre

El Mundo té una enquesta d'intenció de vot de Sigma-Dos com a notícia principal i afirma que "Feijóo ya alcanza los 45 escaños de ventaja pese a los ataques de Sánchez". "El PP atrae 680.000 votantes que en 2019 optaron por la izquierda y recibe votos de Vox, que sigue a la baja" i "El PSOE contiene su caída pero sigue por debajo de los 100 escaños y Cs desaparece", els dos subtítols. El nou fracàs del llançament de la missió Artemis i la "inoperant seguretat dels 100 escoltes" de Cristina Kirchner, també en portada.

el mundo portada 4 setembre

Finalment, el rotatiu El País és l'únic que destaca l'encariment dels preus de la tornada a l'escola en portada. En aquest sentit, diu que "La cuesta de enero llega en septiembre" i avisa que "Las familias sufren una inflación muy difícil de combatir por los bancos centrales". La fotografia de portada per a l'adeu de Serena Williams i també sobresurt que "Chile decide hoy su destino en medio de una gran división".

el pais portada 4 setembre

 

Imatge principal: un nen sosté unes quantes monedes / Unsplash