El president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha avançat que les vacunes contra les variants de la covid-19 arribaran aquesta setmana a Espanya i es començaran a aplicar "a finals de setembre i primers d'octubre". A la seva intervenció a l'acte del PSOE El Gobierno de la Gente, a Sevilla, el cap de l'Executiu ha assenyalat que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, l'ha informat sobre l'arribada de les noves dosis, segons recull Europa Press.

Aquestes vacunes es començaran a aplicar als col·lectius més vulnerables, com són els més grans de 80 anys i els usuaris de residències de gent gran, ha detallat Sánchez. En aquest sentit, el president del Govern ha celebrat que Espanya estigui superant "una de les calamitats més importants dels últims 100 anys", la pandèmia, i ha destacat el seu paper "exemplar" en la vacunació i donació de vacunes a altres països del món.

Demana a la UE reformes per a la crisi energètica

Sánchez, a qui han acompanyat uns xiulets des de la distància de ciutadans crítics amb la seva gestió, també ha fet referència a la crisi energètica provocada per la invasió russa d'Ucraïna i ha reclamat a la Unió Europea "que d'una vegada per totes faci les reformes" que l'executiu espanyol demana "des de fa més de 12 mesos per defensar la classe mitjana i treballadora i el teixit productiu". Mentre la guerra continuï, ha assegurat el dirigent socialista i detalla la mateixa agència, l'executiu estatal "protegirà el teixit productiu, la indústria espanyola i la classe mitjana i treballadora".

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va proposar aquesta mateixa setmana una reforma del mercat energètic en línia amb les demandes de Sánchez per, entre altres, desvincular el preu del gas de la factura de l'electricitat.

Mesures per als afectats per la sequera

El president del govern espanyol també ha retret aquest dissabte a la Junta d'Andalusia, dirigida per Juanma Moreno (PP-A), no haver fet "res" davant la situació de sequera que es viu a Espanya i que afecta especialment aquesta comunitat autònoma, a diferència del Govern central, que, "en un exercici d'anticipació", va aprovar aquest març "mesures per un valor de 450 milions d'euros en benefici del sector primari i tots aquells afectats per la sequera".

Després que el president de la Junta, Juanma Moreno, hagi reclamat al Govern central en els últims dies mesures davant de la situació de sequera, Pedro Sánchez ha recordat en aquest acte que aquest dilluns, 5 de setembre, hi ha convocada una reunió per part de l'Administració central del grup de treball sobre de la sequera.

 

Imatge principal: un membre del personal sanitari administra una vacuna contra el coronavirus / Europa Press