El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha anunciat avui que la seva formació seguirà donant suport al Govern. La formació pren aquesta decisió després que ahir el president de la Generalitat, Quim Torra, destituís a l'única consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que era l'única que el PDeCAT tenia al Govern. A més, el president també va cessar al conseller d'Interior, Miquel Buch, i la de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

En una roda de premsa ahir, Solsona ahir va explicar que la formació reuniria els seus diputats en el Parlament i al Congrés dels Diputats per estudiar els pròxims passos de cara aquest nou curs electoral, en el qual la formació ja no està al Govern. 

angels chacon consellera empresa ACN

La fins ara consellera d'economia Àngels Chacón / ACN

Dubte si seguiran a JxCAT

Un dels debats que ara mateix té la formació és si seguiran dins de JxCAT. Per això, reunirà els seus diputats per abordar aquesta qüestió. "Veurem si és compatible", ha destacat Solsona en una entrevista a TV3.

El president Carles Puigdemont ha creat recentment una nova formació política, Junts per Catalunya (JxCAT), en la qual s'han unit tots els consellers que fins ara estaven vinculats al PDeCAT. De fet, l'única que no ha havia fet aquest pas és Chacón. Per això, Solsona va titllar ahir de "purga" la renovació del Govern i va afirmar que la consellera havia estat destituïda per motius de "militància", però no per la seva feina que va assegurar que havia estat excel·lent davant aquesta cartera.

Amb tot, avui Puigdemont ha agraït la feina que han fet els consellers cessats que han hagut d'exercir en "circumstàncies tan difícils".

Un dels pes pesants que conserva el carnet del PDeCAT és l'expresident, Artur Mas." És un dels referents i pares polítics del PDeCAT", ha ressaltat Solsona, que ha manifestat que la formació compta amb ell. "Jugarà el paper que vulgui jugar", ha remarcat.