Segons avança el diari La Vanguardia, el president Artur Mas no té cap intenció d'estripar el carnet del PDeCAT després de la renúncia del president Carles Puigdemont, bona part dels consellers, diputats i regidors del partit. Mas ja no va ser present en l'acte oficial de presentació del nou partit Junts per Catalunya i s'ha abstingut de qualsevol manifestació pública a favor o en contra. 

Els fets s'han precipitat des de l'anunci del PDeCAT de portar als tribunals el nou partit de Puigdemont per la marca Junts per Catalunya. Tot sembla indicar que Mas podria donar els motius de per què no se n'ha esborrat, per ara, els propers dies. Des del PDeCAT ja han anunciat que compten amb ell. El seu portaveu, Marc Solsona, ha confirmat en una entrevista a Aquí Cuní que compten amb ell i "continua sent un referent".

Mas considera que amb el seu silenci previ a veure com han acabat als tribunals, ja responia sobre quina idea tenia. A més, sempre ha estat un ferm defensor d'aglutinar diferents idees polítiques en un partit que giri a l'entorn del catalanisme amb la intenció de sumar forces.