El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha titllat de "purga" el cessament de la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, però ha fet evident que el partit no prendrà cap mesura de ruptura ni al Parlament ni al Congrés. Al Govern ja no ho pot fer, perquè no hi queda cap membre del PDeCAT.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat avui que destituïa del seus càrrecs a Chacón, així com el conseller d'Interior, Miquel Buch, i a la Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Després que el president Carles Puigdemont fundés el partit Junts per Catalunya (JxCAT) la majoria de consellers vinculats al PDeCAT, excepte Chacón, han estripat el carnet del partit i s'han sumat a les files de la nova formació.

És en aquest context que Solsona ha manifestat que el relleu de Chacón ha estat un intent de deixar el PDeCAT fora de les institucions. "Aquesta remodelació la podem entendre com una purga política i d'una manera d'intentar fer desaparèixer el PDeCAT de les institucions", ha destacat el portaveu del partit en una roda de premsa telemàtica. 

Reunió amb els diputats

La decisió ha deixat al PDeCAT fora de l'actual Executiu de coalició, cosa que per Solsona és un error. "Avui hem conegut aquestes decisions de la primera institució del país. No les compartim, creiem que són un error i que en un moment de crisi d'econòmica i sanitària trenca l'equilibri del Govern del país", ha destacat el portaveu del PDeCAT, que ha volgut ressaltar la tasca de Chacón al davant del departament d'Empresa. Per això, ha reforçat que la seva destitució és una decisió política. 

D'altra banda, Solsona ha explicat que davant aquesta situació, el PDeCAT reunirà els seus diputats (en té dos en el Parlament i quatre al Congrés dels Diputats), per analitzar l'actual situació, el motiu del cessament, així com encarar el nou curs polític, en el qual la formació ja no està al Govern. De moment, ha descartat anunciar si contempla mesures a prendre per la formació davant aquesta situació. 

El portaveu ha reconegut que el PDeCAT manté "discrepàncies de contingut" amb Junts, però alhora ha remarcat que hi manté un contacte constant. "David Bonvehí manté una línia oberta amb el secretari general de JxCAT, [Jordi Sànchez]", ha assegurat. 

En un altre ordre de coses i de cara a unes possibles eleccions a Catalunya, Solsona ha desestimat contestar sobre si Chacón seria la candidata del PDeCAT. Ara bé, sí que ha manifestat que la formació es presentarà com "l'aposta moderada" i amb una "bona oferta" de país pels ciutadans.