La meitat de la primera executiva del PDeCAT ha estripat el carnet del partit. 6 dels 12 dirigents fundacionals del juliol de 2016 s'han donat de baixa, la gran majoria per la pugna contra JxCat.

És el cas de Marta Pascal —líder del PNC—, David Saldoni, Dolors Tella, Albert Batet, Lluís Guinó i Elsa Artadi —baixa el 2017—. Mantenen el carnet David Bonvehí, Marc Castells, Lluís Soler, Vanessa Farré, Xavier Fonollosa i Montse Candini —tots a la direcció actual.

Candidats Jxcat Geli, Artadi, Rull, Pascal ACN

(2017) Candidats de JxCat al Palau de Congressos de Girona, com Marina Geli, Elsa Artadi, Josep Rull i Lluís Guinó, amb la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, el 13 de desembre de 2017 / ACN

El mateix passa amb els membres del PDeCAT del primer Govern de Carles Puigdemont. 4 dels 8 consellers han estripat el carnet: el president a l'exili, Neus Munté, Josep Rull i Santi Vila (ho va fer el 2018). Consten com a associades Meritxell Borràs, Meritxell Ruiz, Jordi Baiget i Jordi Jané.

La primera executiva del PDeCAT, fundat el juliol de 2016, la formaven 12 noms, dels quals només els 6 abans mencionats mantenen el carnet. Cal dir que Candini, Artadi, Batet i Guinó van haver d'abandonar la direcció el març de 2017 pel règim intern d'incompatibilitats.

La primera direcció tenia Artur Mas i Neus Munté a la presidència. El primer es manté com a associat, i la segona també ha estripat el carnet, tal com ha avançat l'ACN. Tant Guinó com Candini es van reincorporar a l'executiva el 2018, ja amb Bonvehí i Míriam Nogueras al capdavant.

Pel que fa al primer executiu de Puigdemont, dels 8 membres del Govern amb carnet del PDeCAT, només Baiget, Borràs, Jané i Ruiz es mantenen com a associats a hores d'ara, segons fonts del partit. A més de Munté, Rull, Vila i el mateix Puigdemont també han abandonat el PDeCAT. Puigdemont va remodelar el Govern i va nomenar Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig (per substituir Munté, Jané i Vila). Tots tres, militants del PDeCAT, també han estripat el carnet aquesta setmana. El quart canvi va ser el de la independent Clara Ponsatí (per Ruiz).

La desbandada de Govern de Torra

La desbandada al Govern actual de Quim Torra és encara més contundent: Meritxell Budó, Jordi Puigneró, Miquel Buch i Damià Calvet han estripat el carnet aquesta setmana. Només Àngels Chacón es manté com a associada del PDeCAT. Cal recordar que Torra i la consellera Mariàngela Vilallonga consten com a independents.