L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha aprofitat aquest vespre per reconèixer la tasca que està fent el conseller Argimon al capdavant del departament de Salut en aquesta cinquena onada del coronavirus. Tot i que en alguns moments s'havia mostrat crític en la seva gestió de la pandèmia, avui ha destacat a través de les xarxes socials que "és tan gran" que té la capacitat de reconèixer les seves errades en la presa de decisions. 

tuit mitja argimon

Fa unes setmanes, en ple auge dels contagis per la cinquena onada i amb els indicadors epidemiològics disparats, Argimon va reconèixer que amb aquestes dades era evident que "no hem fet bé les coses". El conseller es fixava especialment en la celebració de festivals massius, que van ser un "error" perquè enviaven missatges contradictoris. En aquest sentit, Mitjà ha lamentat que a Catalunya "no estem acostumats a aquesta mena de polítics" i s'ha mostrat "orgullós" que un càrrec tan rellevant com és el de conseller de Salut "l'exerceixi un bon metge".  

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha aplaudit aquests elogis de Mitjà: "Aquesta piulada t'honora, Dr. Mitjà", li ha dit a l'epidemiòleg en un tuit acompanyat d'emoticones d'aplaudiments. 

Crític amb el conseller 

Aquest diumenge, en una entrevista a ElNacional.cat, Mitjà encara es mostrava crític amb les decisions que havia pres Argimon al capdavant del Departament. "Crec que no ha pres mesures suficientment fortes. Per tant, no ha après totes les lliçons que ja podia haver après després d'un any i mig. En canvi, té altres punts més forts: en sap més i ha imposat algunes mesures que han estat més encertades, però no suficients", apuntava llavors.

Mitjà també va lamentar que el conseller hagués suggerit que la cinquena onada ja va de baixada. En aquest sentit, va considerar que no eren unes paraules encertades "perquè no hem de tornar a la normalitat. Penso que li va fallar el subconscient. El que hem d'intentar és rebaixar o desescalar una miqueta, però desescalar no vol dir tornar a la normalitat". 

Molest amb la paella 

Mitjà també ha reaccionat a Twitter a la paella de Pilar Rahola. Ahir es va fer viral una imatge de la trobada a la qual van assistir, entre una vintena de convidats, el vicepresident Jordi Puigneró i el president a l'exili Carles Puigdemont, així com el diputat Joan Canadell, tots ells sense mascareta. Segons va explicar el mateix expresident de la Cambra de Barcelona, el dinar es va fer a la Catalunya del Nord, on no hi ha límits en les reunions socials, quan a Catalunya aquest està fixat a un màxim de deu persones. 

tuit mitja paella

L'epidemiòleg  ha assegurat que amb trobades com aquesta, "mai no aconseguirem acabar amb la cinquena onada". En aquest sentit, ha suggerit que si bé no s'estava incomplint la normativa francesa, com apunta Canadell, "és un deure de qui exerceix la funció pública mantenir una conducta exemplar". Per això, ha demanat que, com ja ha fet el doctor Argimon quan s'ha equivocat, "reconeguin l'errada".

 Aquest migdia, el vicepresident Puigneró ha defensat que es va complir amb tots els preceptes de la normativa anticovid vigent al territori on va tenir lloc el dinar. 

Ahir, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, també va lamentar que "la imatge és inadequada i inoportú compartir-la públicament. L'error forma part de la condició humana, també rectificar", segons va escriure al seu compte de Twitter.