El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, s'ha pronunciat avui sobre la polèmica trobada que va fer amb una vintena de persones a la Catalunya Nord i ha defensat que es va complir amb tots els preceptes de la normativa anticovid vigent al territori on va tenir lloc el dinar.

Puigneró, en conversa amb periodistes als passadissos del Parlament, ha explicat que es va tractar d'una trobada a l'aire lliure, en unes vinyes, i que es van treure la mascareta en el moment de fer-se la fotografia. Per travessar la frontera va haver de mostrar el passaport covid.

Confusió

El vicepresident ha respost les crítiques insistint que en tot moment es van respectar les restriccions del territori on es va celebrar la trobada, un dinar organitzat per la periodista Pilar Rahola. Ha admès, però, que la polèmica fotografia pot haver generat "confusió" sobre com es va dur a terme la trobada.

Tant el grup del PSC-Units, com els comuns i el PP han retret al vicepresident, durant les seves intervencions aquest dijous al ple del Parlament, que s'hagués saltat les restriccions dictades pel seu propi govern, que ha limitat les trobades a 10 persones.

La polèmica va sorgir després que Rahola publiqués en el seu compte d'Instagram una fotografia amb els 21 convidats a la seva paella d'estiu, tots junts i sense mascareta. A la trobada hi van anar, entre d'altres, el president Carles Puigdemont, els consellers Antoni Comín i Lluís Puig, l’exlíder de Podem Catalunya Albano-Dante Fachin i el diputat de Bildu al Congrés Jon Iñarritu, a més de Jordi Puigneró.

Paella Pahola @pilar_rahola

La fotografia que ha provocat la polèmica / @pilarrahola

Puigneró s'ha pronunciat en el mateix sentit que ho va fer, aquest dimecres, el diputat de Junts al Parlament Joan Canadell, que va voler sortir al pas de les crítiques. "Estàvem en un lloc de la Catalunya Nord, on les normes són tenir certificat de doble vacunació o test d'antígens de 24 hores màxim per poder travessar la frontera. No es va incomplir cap norma. Gràcies", va piular.

joan canadell TUIT

Complir les normes

Precisament, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es va pronunciar aquest dimecres en seu parlamentària a preguntes dels comuns sobre la fotografia, per afirmar que "tothom ha de complir les normes i més un responsable polític", va assegurar el conseller. 

Per la seva banda, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, també es va fer ressò de la polèmica a Twitter on mostrava la seva indignació per la imatge, com ja va fer amb motiu de la inauguració del festival de Cap Roig. "La imatge és inadequada i és inoportú compartir-la públicament. L'error forma part de la condició humana, també rectificar", va apuntar Jaume Padrós.

TUIT Jaume Padros

 

Imatge principal, el vicepresident Jordi Puigneró /  ACN