Jaume Padrós es fa ressò de la polèmica per la paella en què ha participat el vicepresident Jordi Puigneró al costat d'una vintena de convidats, entre els quals també hi havia el president a l'exili, Carles Puigdemont, així com diverses persones amb càrrecs públics i personalitats de l'àmbit polític i social. El president del Col·legi de Metges de Barcelona ha compartit un tuit molt dur on critica el seu comportament.

"La imatge és inadequada i inoportú compartir-la públicament. L'error forma part de la condició humana, també rectificar", ha escrit Padrós al seu compte de Twitter.

TUIT Jaume Padros

Jaume Padrós / Twitter

Aquest migdia la periodista Pilar Rahola ha compartit les imatges d'un dinar en un lloc sense precisar amb una vintena de cares conegudes a Catalunya. Entre elles, el president a l'exili, Carles Puigdemont, i la seva dona, Marcela Topor; el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; i el diputat i expresident de la Cambra de Barcelona Joan Canadell. També l'eurodiputat Toni Comín; el diputat al Congrés Jon Iñarritu; el director de l'oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay; l'exconseller de Cultura, ara a l'exili, Lluís Puig; i l'exdiputat Albano-Dante Fachin. 

La imatge ha aixecat una gran polèmica perquè no es respecten les restriccions vigents a Catalunya, fet que ha molestat a molts usuaris de les xarxes socials en haver-hi participat diversos càrrecs públics. Les persones a la foto no respecten la distància de seguretat, per tant haurien de portar la mascareta, i hi ha més de 10 persones reunides, fet que ara està prohibit al nostre país. 

Argimon se suma a les crítiques

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, també ha criticat la imatge compartida per la periodista. "Tothom ha de complir les normes i més un responsable polític", ha assegurat el conseller. De fet, ara mateix la situació epidemiològica a Catalunya segueix sent complicada. En la roda de premsa celebrada avui, el titular de Salut ha assenyalat que preveu que s'arribi al pic assistencial a les UCI a principis d'agost amb uns 700 pacients.

Tot i que s'ha entrat en una fase de descens, Argimon ha insistit en el fet que cal prudència a l'espera de l'estabilització. "Estem baixant els contagis, però no amb la mateixa velocitat amb la qual es va produir l'ascens", ha subratllat. Avui les dades mostren que la cinquena onada s'estabilitza, però segueix pressionant el sistema sanitari. En total, hi ha 549 persones ingressades a les UCI, 14 més que ahir, i s'han registrat 6 noves hospitalitzacions. En total, hi ha 2.243 persones ingressades a planta amb covid-19.

Per la seva banda, els comuns han demanat la compareixença del vicepresident al Parlament per donar explicacions sobre la foto.

 

Imatge principal, el dinar compartit per Pilar Rahola / @pilar_rahola