Oriol Junqueras ja és a Sant Vicenç dels Horts. A través d'una piulada publicada la tarda d'aquest divendres, l'exvicepresident del Govern ha penjat una fotografia on se'l veu al seu municipi, del qual va ser alcalde entre el 2011 i el 2015, sent rebut (des de la distància) per unes desenes de persones.

"Gràcies, vicentins i vicentines!", ha agraït després d'haver sortit aquest matí de la presó de Lledoners, ara ja en règim de semillibertat després que el Departament de Justícia avalés el tercer grau per a tots els presos polítics.

Posteriorment, i tot i que s'havia suspès l'acte, una multitud ha rebut Junqueras de manera espontània a la plaça de la Vila del municipi amb un ram de flors i crits de 'llibertat'. Allà, el líder d'ERC ha fet un breu discurs d'agraïment pel suport rebut durant l'estada a la presó. "Bona tarda Sant Vicenç. Us estic molt agraït, ara i sempre, gràcies per tot. Si sempre heu sigut un símbol, avui més que mai", ha reivindicat.

A l'improvisat acte, Junqueras també ha rebut la benvinguda per part del seu pare, Artur Junqueras.

Junqueras, com l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, ha passat ja 987 nits a la presó. Són els dirigents independentistes amb més nits entre barrots a part de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Romeva, rebut a Sant Cugat

L'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva ha estat rebut per l'alcaldessa de Sant Cugat, la republicana Mireia Ingla. També li ha donat la benvinguda l'actual conseller d'Exteriors, Bernat Solé, i diversos regidors municipals. Allà, ha signat el llibre d'honor del consistori.

Bassa, a Torroella de Montgrí

L'exconsellera d'Afers Socials, Treball i Famílies Dolors Bassa també ha estat rebuda per desenes de persones al seu municipi, Torroella de Montgrí.

L'acte de Forcadell, suspès

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha donat les gràcies pel suport rebut a través d'un vídeo després que es cancel·lés l'acte "per la pandèmia". "Gràcies per les cartes, els llibres, les manifestacions i tot el que heu fet i feu per nostra la llibertat. Persistirem i persistirem fins la llibertat", ha agraït.