Ara fa dues setmanes, la Casa Reial anunciava que el rei emèrit havia marxat del país arran de la publicació de diverses informacions que el posaven en el centre d’una presumpta trama corrupta per haver cobrat comissions durant la construcció de l’AVE a la Meca. Per aquest cas, tant un fiscal suís com el Tribunal Suprem estan investigant si hi ha indicis de delicte. Si fos així, el Joan Carles I es va comprometre a presentar-se davant la justícia si aquesta el requeria.

Des del dia de la seva fugida, no se sabia quin era el parador del rei emèrit. Primer es va especular amb dos probables destins: Estoril a Portugal o República Dominicana. Finalment, es van descartar aquestes dues possibilitats, i avui la Casa Reial ha donat a conèixer on és l’antic cap d’Estat. Malgrat que no se sap en quina ciutat en concret, la Zarzuela ha indicat avui que el rei emèrit es troba des del 3 d'agost als Emirats Àrabs Units.

joan carles abu dhabi nius

Joan Carles arribant a l'aeroport d'Abu Dhabi

Per què aquesta monarquia àrab?

Un destí que per Òmnium no és gens casual, ja que aquest país no té tractat d’extradició amb Suïssa. Un fet que, per l’entitat, no és gens casual i que és una prova que “confirma que el rei emèrit espanyol no té cap intenció de retre comptes davant la justícia d'aquest país” en referència a la nació helvètica.

En un fil de Twitter, Òmnium també ha definit els Emirats Àrabs Units com “un paradís fiscal antidemocràtic governat per amics de l'emèrit”.

Finalment, ha tornat a reclamar al Tribunal Suprem que admeti a tràmit la querella criminal que ha presentat Òmnium i que activi alhora tots els mecanismes internacionals perquè l’emèrit pugui rendir comptes davant de la justícia.