El Tribunal Suprem ha escollit Manuel Marchena com a magistrat competent per decidir si admet o no a tràmit la querella presentada per Òmnium contra el rei emèrit Joan Carles I, segons ha informat l'entitat cultural a través d'un comunicat.

La querella contra l'Emèrit va ser presentada el passat 3 de juliol i està basada en els delictes de suborn, tràfic d'influències, negociació prohibides a funcionaris, frau a la hisenda pública i blanqueig de capital.

Òmnium va presentar la querella arran de la investigació iniciada per la fiscalia suïssa, la qual va venir motivada per la publicació de diverses informacions que assenyalaven que Joan Carles hauria cobrat comissions milionàries per la construcció de l'AVE a la Meca (Aràbia Saudita). 

L'entitat cultural ha recordat que Marchena és el mateix jutge que va condemnar a entre 9 i 13 anys de presó als presos polítics en el judici al procés​. "Ens temem que estem davant d'una nova maniobra dels Poders de l'Estat per protegir-se”, ha assegurat Mauri. “Qui millor per protegir la monarquia i els poders de l'Estat que Marchena? Un jutge que ha comès greus vulneracions de Drets Fonamentals per intentar acabar amb  l'independentisme”, ha afegit.

Pel que fa a la querella, Mauri va assegurar el dia que es va presentar que tot i no confiar en la justícia espanyola esperaven que "com passaria amb qualsevol altre ciutadà, s'admeti a tràmit i s'iniciï la investigació".

"Quan es demostri que aquesta fiscalia no fa el que ha de fer hi serem per denunciar-ho. No podem permetre que tot això prescrigui. Que no pugui oblidar-se aquesta mala praxis de la monarquia espanyola", va reivindicar.