El rei Joan Carles I va arribar el passat 3 d'agost als Emirats Àrabs Units i és allà des d'aleshores, segons ha informat la Casa Reial. En un curt comunicat, la Zarzuela assenyala que "el rei Joan Carles ha indicat a la Casa de Sa Majestat el Rei que comuniqui que el passat dia 3 del present mes d'agost es va traslladar als Emirats Àrabs Units, on roman en l'actualitat."

El parador de l'anterior cap de l'Estat no era conegut des que el dilluns 3 d'agost la Zarzuela va emetre un altre comunicat en el qual traslladava la decisió de Joan Carles d'abandonar Espanya i fixar la seva residència en un altre país. Una decisió que deia haver adoptat davant de la repercussió pública de "certs esdeveniments passats" de la seva vida privada i per protegir el seu fill.

Des que es va emetre aquest comunicat s'havia especulat amb diverses destinacions possibles com Portugal o la República Dominicana. Ara bé, dies més tard es va publicar una foto que el situava a l'aeroport d'Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs Units, que és on finalment ha traslladat la seva residència l'emèrit.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, preguntat insistentment sobre la qüestió, havia rebutjat informar del destí de l'exmonarca i va dir la setmana passada que comunicar-ho corresponia a la Casa Reial o a "l'afectat", que són els qui finalment ho han confirmat després de quinze dies de silenci.

Tant la Fiscalia suïssa com la del Tribunal Suprem espanyol investiguen el rei emèrit per presumptes negocis irregulars. Concretament, per haver rebut suposadament comissions per la construcció de l'AVE a la Meca, a l'Aràbia Saudita.