"He pensat que el millor és que sigui el rei pare qui rebi Neil i companyia en privat i això ho gestiono amb el meu cunyat". Aquest és un dels missatges que detalla en exclusiva eldiario.es i que explica les relacions i els negocis que el rei emèrit, aquí conegut com rei pare, mantenia amb la casa reial saudita per la construcció de l'AVE.

Qui signa el missatge és Javier López Madrid, el compiyogui de la reina Letizia, condemnat per l'escàndol de les targetes black de Caja Madrid. López Madrid va enviar aquest escrit i Neil era el responsable de l'oficina a Doha del despatx Herbert Smith, encarregat d'assessorar el consorci d'empreses espanyoles que participaven en la construcció d'aquest tren d'alta velocitat a l'Aràbia Saudita. Per aquest motiu la justícia suïssa investiga un ingrés de 100 milions de dòlars en un compte del rei emèrit Joan Carles I per part d'aquesta casa reial.

CAPTURA REI DIARIO.ES

La data d'aquest missatge és rellevant: 13 d'octubre del 2014, quatre mesos després de l'abdicació de Joan Carles I a favor del seu fill Felip VI i per tant fora de la immunitat que fins aleshores tenia com a cap de l'estat espanyol. López Madrid va enviar tres missatges més a un destinatari desconegut que la Guàrdia Civil no ha pogut analitzar perquè l'empresari va esborrar tot el rastre del seu telèfon mòbil abans d'entregar-lo al Jutjat d'Instrucció número 26.

Eldiario.es també detalla que en tots ells, es menciona "el rei pare", fet que demostra el coneixement personal de l'agenda d'aquest per part del conglomerat d'empreses espanyoles OHL, vinculades directament amb la Meca, i aclareixen que en tot moment "el mantenen informat" de totes les accions, també el mateix rei, Felip VI.