L'anunci de Joan Carles I d'abandonar l'Estat espanyol ha aixecat polseguera. Segons sembla, el rei emèrit ja no és a Espanya i tampoc no era ni a la Zarzuela ni a Madrid quan es va publicar el comunicat aquest dilluns a la tarda.

Per ara, hi ha informacions confuses sobre on es troba realment Joan Carles I. Segons mitjans portuguesos, el rei emèrit podria haver-se traslladat a Estoril. La cadena més vista de Portugal, Televisao Independente (TVI), no ha citat fonts, però ja ha afirmat que Joan Carles I és al país, de fet, al mateix lloc on va viure part de la seva infància i on van residir els seus pares durant el seu exili. Fonts del municipi consultades per Efe han assenyalat que no poden confirmar l'arribada del rei emèrit, tot i que la setmana passada, l'alcalde Carlos Carreiras, va afirmar que el rebrien amb els "braços oberts".

Aquest, però, no és l'únic lloc on se situa Joan Carles I. El diari ABC assegura que el monarca ja és a la República Dominicana. El rotatiu exposa que el cap de setmana s'hauria desplaçat a Galícia, concretament a Sanxenxo, Pontevedra. Des d'allà hauria arribat fins a Porto per volar fins a Santo Domingo.

Joan Carles I, de 83 anys i de salut delicada, va traslladar aquest dilluns per carta a Felip VI la seva decisió de viure fora d'Espanya davant les informacions publicades les últimes setmanes sobre els seus presumptes negocis ocults a Suïssa, que amenaçaven de deteriorar la imatge de la monarquia espanyola.