Suso de Toro té un missatge per la Diada 2022: és la "Diada de la ciutadania, no dels partits". Així s'ha expressat l'escriptor gallec a les xarxes socials, després de veure tota la controvèrsia al voltant de la manifestació independentista d'aquest diumenge per l'absència del president Pere Aragonès i la resta d'alts càrrecs d'ERC. I és que els republicans critiquen que la mobilització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és excloent perquè va en contra de les formacions polítiques del Govern de la Generalitat.

🟡 Diada 2022: Com serà? Tot el que se sap de la manifestació de l'11 de setembre

✊🏻 Manifestació de l'11 de setembre a Barcelona: recorregut i trams de la Diada 2022

És en aquest context en el qual De Toro ha reivindicat la jornada de l'11 de setembre com a una cosa de la ciutadania i no pas dels partits. Però la cosa no ha acabat aquí. "El poble salva el poble i la dignitat catalana és exemplar", ha dit, en el que sembla una crida a assistir a la manifestació d'aquest diumenge organitzada per l'ANC. A banda d'aquesta idea més política, l'escriptor gallec també ha desitjat una "bona Diada" als "catalans" i "catalanes". "Salut", ha conclòs.

TUIT Suso de Toro
El missatge de Suso de Toro per la Diada 2022 / @SusodeToro1

Descontent amb Aragonès

Òbviament, Suso de Toro no ha estat l'única persona a fer una crida a manifestar-se l'11 de setembre. Sense anar més lluny, l'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí s'ha manifestat a favor del fet que aquest diumenge hi hagi "tothom als carrers". A més, ha aprofitat per carregar contra Aragonès per haver fet cas omís a la carta que li va entregar el passat 19 de maig. "La seva resposta l'hem vist amb els fets", ha lamentat. En aquella missiva, Ponsatí demanava un canvi total d'estratègia al Govern després de constatar que "la desescalada ha estat un error".

En aquest sentit, recentment s'han conegut els xiulets que va patir el mateix Aragonès mentre enregistrava el missatge institucional de la Diada, que s'emet aquest dissabte a les 21.00 hores. Va ser el passat divendres, quan el president de la Generalitat es va desplaçar fins a l'Escala per rodar el discurs. Allà es va trobar un grup de manifestants que el van escridassar, després que circulés per les xarxes socials una convocatòria que no es lligava a cap organització. Tanmateix, la convocatòria apel·lava als ciutadans que estiguessin descontents amb la decisió d'Aragonès d'absentar-se a la manifestació independentista de l'ANC. Es tractava d'una desena de persones.