La diputada Meritxell Serret serà la portaveu adjunta del grup d'Esquerra Republicana al Parlament. Serret assumeix el càrrec, fins ara vacant, i completa la direcció del grup al costat de Josep Maria Jové i Marta Vilalta, que ja exerceixen de president i portaveu respectivament. Serret fa aquest pas endavant i se suma a la primera línia política del grup parlamentari, com una via més per denunciar la causa general contra l'independentisme.

"Vaig tornar de l'exili per recollir l'acta de diputada i poder alçar una veu més en aquesta lluita política i antirepressiva, des del Parlament de Catalunya, com a diputada, i ara a la direcció del grup" ha afirmat Serret, consellera del Govern de Catalunya durant l'1-O i processada per desobediència i malversació pel referèndum.

El cas de Serret

"Vull contribuir a sumar forces i suports a favor de la política, per assolir l'amnistia i el dret a l'autodeterminació", explica la diputada. Serret va tornar des de Brussel·les per ser diputada per ERC al Parlament i va comparèixer en l'alt tribunal amb l'advocat Iñigo Iruín Aleshores, l'exconsellera va assumir el "mandat democràtic" que tenien l'1-O malgrat els avisos que van rebre del Tribunal Constitucional i va reiterar la seva aposta per una “solució política i democràtica d’un conflicte polític que mai hauria d’haver acabat als tribunals de justícia"

serret aragones budo suprem - ACN

 Serret va tornar des de Brussel·les per ser diputada per ERC al Parlament i va assistir al Tribunal Suprem, acompanyada de membres del Govern. / ACN

El jutge instructor de la causa de l'1-O al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va tancar aquesta setmana el sumari contra l'exconsellera i ara diputada d'ERC Meritxell Serret, tan sols una setmana després de prendre-li declaració en el seu retorn de l'exili. D'aquesta manera, continua el seu processament i comença el compte enrere pel judici.

"La repressió no ens atura"

"Pren sentit fer un pas més a favor de resoldre des de la política el conflicte que estem vivint i perquè s'acabi la judicialització, perquè la repressió no serveix de res i no ens atura", defensa la diputada republicana en el comunicat sobre la seva designació com a portaveu adjunta.

Aquesta designació es formalitzarà a registre aquest dilluns i la nova portaveu adjunta ja participarà demà a la reunió de la Junta de portaveus convocada al Parlament.

 

Imatge principal: Meritxell Serret, en una compareixença. / Arxiu ACN