L’arribada de l’exconsellera Meritxell Serret al Parlament de Catalunya ha estat el moment més emotiu de la prèvia a l’inici de la sessió de constitució de la nova cambra. Després de la seva tornada ahir per declarar davant el Tribunal Suprem, l’exconsellera va iniciar un viatge que la va portar primer al seu poble, Vallfogona de Balaguer (Noguera) i que avui l’ha dut fins al rovell de l’ou de la política catalana per prendre possessió de la seva acta com a diputada electa.

 

En arribar l’esperaven no només el president sortint, Roger Torrent, sinó també una bona representació dels partits polítics independentistes. Serret els ha saludat un per un per celebrar la seva tornada. Això sí, el moment més emotiu ha estat l’abraçada de Serret amb l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que encara gaudeix del tercer grau i no ha volgut perdre’s l’inici de la nova legislatura. Totes dues s’han fos en una llarga abraçada després de molt de temps sense poder-se veure personalment.

 

En declaracions posteriors a El Món a RAC1, Serret ha explicat que va començar el seu viatge de tornada el dimarts i que no es penedia d'haver marxat al seu moment a Bèlgica. "No me'n penedeixo, sempre he intentat prendre les decisions a consciència i assumint les meves responsabilitats".

El Suprem la deixa en llibertat

Serret va presentar-se ahir per sorpresa al Tribunal Suprem, a Madrid, acompanyada del seu advocat, per comparèixer davant del tribunal que va jutjar i empresonar els seus companys de Govern, i al cap de poc va sortir en llibertat. Els delictes pels quals se la va voler processar van ser malversació de fons públics i desobediència. L'alt tribunal va argumentar ahir mateix que com que no s'havia atribuït cap despesa concreta per a l'organització del referèndum al departament que ella comandava i tenint en compte que a la resta de consellers en la seva mateixa situació —Mundó, Borràs i Vila— se'ls va absoldre del delicte de malversació —que és el que pot comportar penes de presó—, no se l’havia de privar de llibertat.

Laura Borràs Meritxell Serret Roger Torrent Pere Aragonès Marta Vilalta Parlament - Sergi Alcàzar

Serret saluda en arribar al Parlament / Sergi Alcàzar

Un cop resolt el tràmit del Suprem, Serret va desplaçar-se fins a Vallfogona de Balaguer, on els veïns la van rebre amb aplaudiments i llàgrimes d'emoció. Serret, davant les prop de 300 persones que l'esperaven, va reconèixer sentir-se "contenta i desbordada emocionalment" davant d'aquesta rebuda. "No sabeu com de feliç em fa veure cares conegudes que hi han estat sempre i d'altres que no fa tant que hi són, però a les quals agraeixo que hagin estat al meu costat", va dir visiblement emocionada i amb la veu tremolosa. Una emoció que aquest divendres ha repetit a les portes del Parlament de Catalunya.

 

Imatge principal: Serret i Forcadell es fonen en una llarga abraçada / Sergi Alcàzar