El diputat i president del Consell Nacional d’Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, investigat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per l'1-O, serà el nou president del grup parlamentari republicà. En aquesta legislatura, Jové farà tàndem amb la diputada i secretària general adjunta, Marta Vilalta, com a nova portaveu. 

Esquerra Republicana formalitzarà dilluns la constitució del grup al Parlament, el darrer grup parlamentari que falta per constituir-se. A partir d'aleshores, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, iniciarà la ronda de contactes amb els grups per comprovar quin candidat compta amb més suports per optar a la investidura.

El nou president d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové

Josep Maria Jové prendrà el relleu de Sergi Sabrià, president del grup parlamentari d'ERC des del 2018. 

josep maria jové TSJC Efe

El diputat i president del Consell Nacional d’Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, investigat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per l'1-O. / Efe

Jové està investigat al TSJC per la seva implicació en el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. El juliol de l'any passat, el tribunal va desestimar els recursos de Jové i Lluís Salvadó contra el seu processament pels preparatius de l'1-O. Així, el TSJC va considerar que no hi ha hagut indefensió per part de Jové i Salvadó ni s'han vulnerat els seus drets, i va prosseguir amb la investigació.

El paper de Jové i Vilalta en la taula de diàleg

Tan Jové com la futura portaveu del grup republicà, Marta Vilalta, han format part del grup d'ERC en la taula de diàleg amb el govern espanyol per intentar negociar el conflicte amb Catalunya. 

Vilalta, Rufián, Jové @PSOE

Marta Vilalta, Gabriel Rufián i Josep Maria Jové, en la taula de diàleg amb el govern espanyol. / PSOE

Per la seva banda, la secretària general adjunta del partit pren el relleu al Parlament d'Anna Caula, portaveu del grup d'ERC des del 2018.

En aquesta legislatura, els diputats i les diputades republicanes treballaran aquesta legislatura sota el paraigua de Grup Parlamentari d'Esquerra Republicana (GP ERC).

 

Imatge principal: El diputat i president del Consell Nacional d’Esquerra Republicana, Josep Maria Jové, nou president del grup parlamentari.