La polèmica està més que servida. El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha considerat aquest dijous una "barbaritat" la possibilitat que s'hagi fet el sorteig d'una prostituta entre soldats de la caserna del Bruc de Barcelona i confia que els fets siguin investigats. "Desconec el tema en qüestió, però si això fos així em sembla una barbaritat i suposo que alguna investigació s'hauria d'obrir", ha indicat Marlaska a preguntes dels periodistes a Brussel·les, on assisteix a una reunió de ministres d'Interior de la UE, que ha recollit Europa Press.


El sorteig masclista d'un grup de militars a la caserna del Bruc: una prostituta per a la Puríssima

 

Segons ha avançat aquest dimecres el diari Ara, dos militars de l'Exèrcit de Terra van proposar en un grup de Whatsapp a la resta d'integrants participar en una rifa per passar una estona amb una prostituta el dia de la Puríssima amb l'objectiu de recaptar diners per a les festes de la companyia.

L'exèrcit informarà la Fiscalia sobre els fets

En aquest sentit, Marlaska ha indicat que si es confirmaven els fets seria una circumstància "absolutament rebutjable" i "aliè" al que ha de ser el comportament de qualsevol persona, "més si es tracta d'un funcionari".

L'Exèrcit de Terra posarà en coneixement "de manera immediata" a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el sorteig d'una prostituta entre soldats de la caserna del Bruc de Barcelona, han explicat fonts militars a Europa Press aquest dimecres.


L'exèrcit informarà la Fiscalia sobre el sorteig d'una prostituta entre militars del Bruc

 

Colau també demana una investigació urgent sobre el possible sorteig

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a l'Estat una investigació urgent i que es depurin responsabilitats pel sorteig organitzat per la Puríssima. A través d'un missatge a les xarxes socials, Colau ha expressat la seva "indignació" per aquests fets com a dona i alcaldessa d'una ciutat "orgullosament feminista". I ha assegurat que cal un "canvi profund" en l'àmbit educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d'actituds "no tinguin cabuda" a cap institució pública. I ha remarcat que el mínim exigible és que es respectin els valors democràtics.

Puigdemont recorda qui és el cap de l'exèrcit a Espanya

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha recordat qui és, en realitat, el cap de l'exèrcit a Espanya: Felip VI. I és que, a banda del cap d'Estat, també és el comandament suprem de les Forces Armades. "El rei espanyol és el capità general de l'exèrcit que sorteja una prostituta. Els monarques espanyols han alliçonat bé la seva tropa", ha escrit en una piulada que ha rebut centenars de likes i repiulades.

 

Imatge principal: el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska / Europa Press