L'Exèrcit de Terra posarà en coneixement "de manera immediata" a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el sorteig d'una prostituta entre soldats de la caserna del Bruc de Barcelona. Així ho han explicat fonts militars a Europa Press. I és que, segons ha avançat el diari 'Ara' aquest dimecres, dos militars de l'Exèrcit de Terra van proposar en un grup de Whatsapp a la resta d'integrants participar en una rifa per passar una estona amb una prostituta el dia de la Puríssima amb l'objectiu de recaptar diners per les festes de la companyia.

Concretament, en aquest xat privat es van compartir fotografies de la prostituta i els serveis que oferia, i també es va penjar un cartell a la cantina de la caserna anunciant el sorteig de la "dama de companyia". Fonts de l'Exèrcit de Terra asseguren que no tenen constància formal que s'hagin produït aquests fets, "ja que les converses al·ludides no han tingut lloc a cap xat oficial de la unitat". Però les mateixes fonts han assegurat que informaran la Fiscalia davant la possibilitat que s'hagi fet servir un grup de Whatsapp particular en què "suposadament participen alguns militars de tropa de la unitat de forma presumptament atemptatòria contra els valors de la institució".

Colau reclama una investigació i que es depurin responsabilitats

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a l'Estat una investigació urgent i que es depurin responsabilitats pel sorteig d'una prostituta que han organitzat militars de la caserna del Bruc per la Puríssima. A través d'un missatge a les xarxes socials, Colau ha expressat la seva "indignació" per aquests fets com a dona i alcaldessa d'una ciutat "orgullosament feminista". I ha assegurat que cal un "canvi profund" en l'àmbit educatiu, amb formacions regulars i amb reglaments actualitzats perquè aquest tipus d'actituds "no tinguin cabuda" a cap institució pública. I ha remarcat que el mínim exigible és que es respectin els valors democràtics.

Puigdemont recorda qui és el capità general de l'exèrcit 

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha recordat qui és, en realitat, el cap de l'exèrcit a Espanya: Felip VI. I és que, a banda del cap d'Estat, també és el comandament suprem de les Forces Armades. "El rei espanyol és el capità general de l'exèrcit que sorteja una prostituta. Els monarques espanyols han alliçonat bé la seva tropa", ha escrit en una piulada que ha rebut centenars de likes i repiulades.

Tweet Carles Puigdemont
 

ERC preguntarà a la ministra de Defensa sobre el cas

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha anunciat via Twitter que ERC preguntarà a la ministra de Defensa sobre aquesta situació: "La manada porta uniforme. Li preguntarem a Robles per aquests animals", ha publicat el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés.