Escàndol a la caserna militar del Bruc. Segons ha informat el Diari Ara, un grup de militars de la caserna ubicada just per sobre de l'Avinguda Diagonal de Barcelona han organitzat un sorteig per passar una estona amb una prostituta amb motiu del dia de La Puríssima. Concretament, són una setantena de participants en un xat grupal que han organitzat aquest sorteig per recaptar diners per la festa de la companyia. Aquest grup de militars han organitzat aquesta rifa per fer una recaptació de diners de cara a l'organització de les festes de la Puríssima i han enviat imatges de la dona i dels serveis que ofereix, seguits de comentaris masclistes.

Dins el xat on es parla sobre aquest sorteig s'han enviat comentaris masclistes i sexistes que vexen a la "dama de companyia", com la defineixen els mateixos militars en les seves converses. La participació en aquest sorteig per passar una estona amb la prostituta va inclosa en el preu de 25 euros que val el soparen en motiu de la festa de la Puríssima que s'organitza a la caserna. També es podien fer participacions de tres euros i qualsevol militar podia repetir per a tenir més opcions, afegint un euro per a comprar noves participacions i amb un màxim de 52 bitllets, segons es relata el mitjà català. No obstant això, la participació és voluntària, però de realitzar la contribució incloïa automàticament una papereta per al sorteig de la prostituta i això ha indignat alguns soldats.

Alguns dels militars del regiment, que s'han mostrat en desacord amb aquesta rifa, assumeixen que fent-ho públic es posen en risc. Han mostrat el seu malestar i han denunciat la situació perquè es prenguin les mesures pertinents. En declaracions a l'Ara afirmen que ningú s'atreveix a dir res "perquè t'assenyalen". També afirmen que aquestes "no són les institucions públiques que mereixen els ciutadans" i que hi ha llocs d'Espanya "on això és pitjor" i volen que la gent "sàpiga el que passa". En aquests xats, que en teoria es fan servir per organitzar temes logístics de la divisió, també s'han enviat fotografies de la dona i dels serveis que ofereix. Aquestes imatges van seguides de missatges denigrants i de caràcter masclista cap a la prostituta.

Segons informa el rotatiu, fonts de l'Oficina de Comunicació han afirmat que aquests tipus de conductes van en contra dels valors de l'exèrcit i en específic en contra de la "igualtat i el respecte per les dones". També neguen que els comandaments tinguessin constància d'aquest sorteig i també han posat èmfasi en el fet que els xats no són oficials, sinó que són grups d'amics, han informat restant validesa a aquestes denigrants converses. També han afirmat que si es demostrés l'existència d'aquests xats es durà a terme una investigació interna.